zaterdag, juli 20, 2024
HomeStompwijk (zo)Stompwijk (zo) interviewsBij Stompwijk'92 blijvende Nick Ammerlaan: ,,Hopen op speciale krachten"

Bij Stompwijk’92 blijvende Nick Ammerlaan: ,,Hopen op speciale krachten”

-

Tweede klasse C (maandag)- Het is er na de drieëntwintigste speeldag niet makkelijker op geworden voor Stompwijk’92 om handhaving af te dwingen. De ploeg van Erik van Manen ging er maar liefst met 6-1 van af op bezoek bij RVC’33, terwijl ESTO een punt pakte en ONA drie punten mocht bijschrijven. Wil Stompwijk’92 nog een kans houden om de nacompetitie te ontlopen dan zal de eerstvolgende wedstrijd tegen ESTO thuis in elk geval gewonnen moeten worden, maar dan nog blijft het lastig.

Aanvaller Nick Ammerlaan allereerst over de pijnlijke nederlaag. ,,We maakten de keuze om vanaf minuut 1 druk naar voren te zetten en zo de tegenstander te verrassen. Een andere speelwijze dan we gewend zijn, want veelal wachten wij af om er dan gevaarlijk uit te komen. Ik ben van mening dat het best aardig ging, maar de doelpunten vielen op voor ons onhandige momenten. Vooral de tweede op slag van rust kwam ons slecht uit.”

Dennis Olman, trainer van RVC’33 en volgend seizoen DoCoS: ,,Ik was verbaasd dat zij zo speelden, maar ik vond het best. Ze pompten er heel veel energie in en daardoor was het pijpje al snel leeg had ik het idee. We speelden voor de rust niet eens denderend, maar de 2-0 gaf ons uiteraard veel vertrouwen voor de tweede helft. Toen we eenmaal op 3-1 kwamen, was het gelopen en konden we eenvoudig weglopen naar een grote score. Wij jagen op de derde periodetitel en het is duidelijk dat wij er beter voor staan dan een tijd geleden. We zijn nu weer compleet en dat scheelt een slok op een borrel.”

Terug naar Ammerlaan: ,,Vlak na rust maakte Nick van den Bosch de 2-1 en toen kwam het geloof even terug bij ons. Helaas was het kort daarop alweer 3-1 en dan weet je dat het bijna gedaan is. We hebben het nog geprobeerd met de lengte van Tim van Veen en Bart van Boggelen voorin, maar het mocht allemaal niet meer baten. Uiteindelijk liep de score fors op, maar ik vind niet dat wij weggespeeld zijn. Het is echter een gegeven dat wij flink inleveren als, zoals in deze wedstrijd, Enrico Geus niet kan meespelen. Gelukkig staan we nu een paar weken stil en kan hij verder herstellen van en liesblessure. Stompwijk’92 heeft iedereen nodig in de eindfase, maar zeker een jongen als Geus. Hij maakt vaak het verschil.”

Op 12 mei komt ESTO naar de Meerhorst en van die tegenstander moet worden gewonnen. De linksbuiten: ,,Als die pot verloren wordt, is het klaar en kan de focus op de nacompetitie. Bij winst komen we op een punt en dan is er weer van alles mogelijk. Daarna moeten we naar KDO en dat wordt heel erg lastig voor ons, want zij liggen ons niet. We spelen daar op natuurgras. In de slotwedstrijd tegen Altior liggen er zeker mogelijkheden voor ons, maar voorlopig zullen we onszelf eerst in leven moeten houden met een overwinning op ESTO.”

Wanhopen doet Ammerlaan zeker niet. ,,In de derde klasse vorig seizoen stonden we op en zeker moment bijna laatste. Daarna is het gaan lopen en werd het een wereldseizoen. Dat we het zwaar zouden krijgen in deze klasse, is geen nieuws. Het valt uiteindelijk wat tegen, maar we zijn nog niet verzopen hoor. Ook via de nacompetitie kunnen we ons handhaven. Het mag echter wel duidelijk zijn dat spelen op zondag in de tweede klasse bepaald leuker is dan in de derde klasse gezien de ontwikkelingen met clubs die verkassen naar de zaterdag. Duels tegen WIK en Toofan genieten niet echt mijn voorkeur.”

Ammerlaan zou stoppen na dit seizoen, maar laat weten terug te zijn gekomen op zijn beslissing. ,,Ik heb er heel lang over nagedacht en dacht dat ik er uit was. De twijfels bleven echter en dan moet je jezelf niet voor de gek houden. Het uitschrijfformulier was al ingevuld, maar de enterknop hield mij tegen. Ik ben teveel voetballiefhebber nog en ook pas 28 jaar. Dus ik heb besloten om bij de club te blijven. Er is zeker belangstelling geweest van andere clubs en dat streelt mij, maar het is Stompwijk’92 voor mij of anders niet. Ook in de zaal zal ik doorgaan bij deze club. Weet je, ik krijg nog steeds een blij gevoel als ik op het complex kom in Stompwijk. Dat zegt alles en dus zal ik blijven, ongeacht de klasse waarin we straks spelen. Maar ik ga er nog steeds vanuit dat dit de tweede klasse blijft. Het zou mooi zijn als er speciale krachten gaan komen bovendrijven de komende weken. Dat gebeurde vorig seizoen ook en iedereen weet hoe dat is geëindigd.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read