zondag, juli 21, 2024
HomeForeholteInterviews ForeholteKrakerrr van de Week: Kagia- Foreholte (tweede klasse C, za)

Krakerrr van de Week: Kagia- Foreholte (tweede klasse C, za)

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de ontmoeting in de tweede klasse C zaterdag tussen Kagia en Foreholte. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met spelers Jeroen Bakker (Kagia) en Boyd Slobbe (Foreholte) vooruit naar het komende treffen.

Bij de meeste voetbalclubs is het tijdens de overschrijvingsperiode (medio juni) een drukte van belang is, maar voor de secretaris van Kagia is het in deze tijd doorgaans bepaald geen spitsuur. Vaak is een ‘deal’ al veel eerder beklonken. Bij de oranjehemden is er in elk geval geen sprake van een jaarlijkse in-en uittocht van spelers en is de kern van de selectie van de Lisserbroekers al jarenlang intact. Niet met grote frequentie meldt zich een speler van ‘buiten’ aan als nieuw selectielid, die vervolgens met open armen wordt ontvangen aan de Kikkerbeetstraat. Jeroen Bakker meldde zich wel aan bij de oranjewitten. De 33-jarige Bakker is sinds het begin van dit seizoen lid van de Kagia-selectie en veroverde al snel een plek in de formatie van Koen van der Vlugt.

Jeroen, waarom heb je afgelopen zomer voor Kagia gekozen?

,,Ik heb tot in mijn 28e bij SV Hillegom in de selectie gespeeld, om daarna over te stappen naar een vriendenteam. Vorig jaar kreeg ik weer zin om in een selectieteam te gaan voetballen, maar ik wilde per se op de zaterdag spelen. SV Hillegom speelt op zondag, dus dat was voor mij geen optie. De assistent-trainer van Kagia, Ronald Rovers, is een goede bekende van mij en wist van mijn ambitie. Ronald vroeg of ik er wat voor voelde om naar Kagia over te stappen en na enkele gesprekken bij de club heb ik dat gedaan. Ik heb Kagia vorig seizoen in actie gezien bij de finale van de LAV Cup. Dat zag er goed uit, maar verder was deze overstap voor mij een sprong in het diepe. Ik hoorde van anderen al dat Kagia een warme club was, maar wat dat betreft zijn verwachtingen zelfs overtroffen en ben ik blij dat ik hier speel. In het begin moest ik wel even wennen aan het hernieuwde trainingsritme, maar dat gaat nu goed’’, aldus de Hillegommer.

Vervolgend: ,,We hadden natuurlijk wel gehoopt op meer punten tot nu toe (Kagia haalde uit de eerste 9 wedstrijden 6 punten, SN). Vooral in de slotfases hebben we aardig wat punten laten liggen. Voetballend deden we het eerste uur van de wedstrijd altijd goed mee, maar daarna ging het vaak mis. Of het een conditioneel probleem is? Dat denk ik niet. Er wordt goed getraind en we zijn fit, maar we missen weleens ‘een mes tussen de tandeninstelling’ om ten koste van alles een resultaat te behalen. Wat dat betreft vind ik ook ons weleens te lief en mogen we op dat vlak wel wat brutaler worden’’, zo vertelt Bakker.

Komende zaterdag krijgen jullie bezoek van Foreholte. Ben jij bekend met deze tegenstander?

,,Ik heb in een grijs verleden weleens met SV Hillegom in competitieverband tegen Foreholte gespeeld, maar verder ken ik de club niet. Dat geldt trouwens voor alle tegenstanders in deze klasse, dus wat dat betreft is dit seizoen voor mij een grote ontdekkingsreis. Alles bij elkaar heb ik het dus uitstekend naar mijn zijn bij Kagia, nu de punten nog. We spelen nog twee wedstrijden dit kalenderjaar en ik denk dat het van cruciaal belang is om deze wedstrijden winnend af te sluiten. Dan krijgen we weer wat aansluiting met de ploegen boven ons en ga je toch met een lekkerder gevoel de winterstop in’’, aldus de teamleider bij Vitakruid tot besluit.

In tegenstelling tot Bakker is Boyd Slobbe (in het midden op de foto) bepaald geen nieuweling bij zijn club. Slobbe begon als vierjarig ukkie bij Foreholte, om daarna altijd trouw te blijven aan de rood-witten. Inmiddels is de 23-jarige verdediger alweer vijf seizoenen actief in de hoofdmacht van Elsgeest-club. Een groot deel van zijn voetbaljeugd was Slobbe overigens actief als doelman en maakte pas op 16-jarige leeftijd de switch naar veldspeler. Eerst nog als spits, maar niet veel later werd Slobbe omgeturnd tot centrale verdediger, een positie die hij nog steeds bekleed bij de formatie van Mario Koswal.

Boyd, hoe blik je terug op jullie competitiestart en wat verwacht je van de rest van het seizoen?

,,Over ons spel ben ik niet ontevreden, maar de positie op de ranglijst (de Voorhouters behaalden uit de eerste negen wedstrijden dertien punten, SN) had wat beter gekund. We hebben in een aantal wedstrijden, met name in de slotfases, onnodig punten laten liggen, maar hoe we tot nu gespeeld hebben, geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. We hebben de ambitie om bovenin mee te draaien, maar we weten ook dat de onderlinge verschillen in onze klasse klein zijn. Er zijn een aantal sterke clubs gedegradeerd uit de eerste klasse, dus het niveau in onze klasse is nog hoger dan vorig seizoen. Desondanks denk ik dat we de kwaliteiten hebben om ons met de sterkste ploegen in onze afdeling te meten. We hebben, mede door het stoppen van ervaren spelers als Ivo Smits en Toni Arroyo, een jong team. Ik behoor, met geboortejaar 2000, tot de oudere spelers, dus dat zegt voldoende lijkt mij. De toekomst van Foreholte ziet er wat dat betreft goed uit’’, aldus Slobbe.

Vervolgend: ,,Vorig seizoen duurde het tot een paar wedstrijden voor het einde van de competitie voordat we ons definitief veilig speelden. Het bereiken van de nacompetitie voor promotie werd ook dan ook als een extraatje gezien. Dat we daarin werden uitgeschakeld  (uit bij Nieuwerkerk, SN) was daarom niet echt een grote teleurstelling. Dit seizoen hebben we de lat wat hoger gelegd. We willen sowieso opnieuw de nacompetitie halen en lang meedoen voor de prijzen. Hoe de overstap naar het zaterdagvoetbal is bevallen? Ik denk heel goed. Vorig seizoen was het voor ons publiek even wennen aan het nieuwe tijdstip, maar je zag het al snel drukker worden op de tribune. Er komt nu ook veel meer jeugd kijken dan toen we nog op zondag speelden en is er altijd veel sfeer langs de kant. Daarnaast spelen we nu voornamelijk tegen tegenstanders uit de buurt, zoals komende tegenstander Kagia, dat maakt het toch een stuk leuker’’, aldus de trainee bij ABN AMRO.

Heerst er bij jullie ook een derbygevoel bij de deze wedstrijd?

,,Nee, niet echt eigenlijk. Dat komt misschien ook omdat Foreholte heel lang een zondagclub is geweest en Kagia op de zaterdag speelde. De echte derby was voor ons altijd de wedstrijd tegen Teylingen. Dat waren altijd mooie duels met veel publiek uit Sassenheim en Voorhout langs de kant.”

Hoe schat je de sterkte van Kagia  in?

,,Ik ken Kagia als een stugge ploeg. Kagia legt veel energie in haar spel en is sterk in de duels. Ze staan momenteel inderdaad laag op de ranglijst, maar dat zegt me niet zoveel. Vorig seizoen verloren we daar wat ongelukkig met 1-0, dus wat dat betreft hebben we nog wat recht te zetten. Dit jaar doen we het trouwens in uitwedstrijden stukken beter dan vorig seizoen en ik hoop dat we dat ook komende zaterdag kunnen laten zien. Het zal voor ons zeker geen makkie worden, maar als we bovenin willen meedraaien dan zullen we dit soort wedstrijden moeten winnen”, zo keek Slobbe naar het komende duel vooruit.

Note redactie: als de weersomstandigheden het toe laten, zal er door LAV een samenvatting van deze derby worden geplaatst!

Het logo van de Krakerrr van de Week is mogelijk gemaakt door: https://matchdaydesign.nl/ 

Must Read