woensdag, juli 17, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL kwam dichtbij, maar blijft tweedeklasser (plus interview)

RCL kwam dichtbij, maar blijft tweedeklasser (plus interview)

-

Nacompetitie 2e/ 3e klasse- RCL speelt volgend seizoen voor het elfde achtereenvolgende seizoen in de tweede klasse. Bij de eerste krachtmeting in de nacompetitie ging het fout voor de Leiderdorpers. Honselersdijk mag blijven geloven in een langer verblijf in de eerste klasse (3-1). Daar was wel een verlenging voor nodig en gaf aan dat de ploegen weinig voor elkaar onder deden.

Al na twee minuten meldde RCL zich via Pascal Brasker, die met een lage schuiver Quinten van der Helm aan het werk zette. Vijf minuten later was Jelmer Vijlbrief doorgeschoven naar het front en de verdediger zag zijn inzet gekeerd worden op de doellijn. Honselersdijk werd in die fase enigszins overrompeld en het was daarmee duidelijk dat de in het blauwe uittenue gestoken gasten trek hadden in een goed resultaat.

Al na negen minuten moest Hein van Heek middenvelder Jarne Kanbier wisselen vanwege rugklachten. Roy Weenink kwam voor hem in de plaats. In de fase daarna klom de ploeg van Pim van der Hoorn in de wedstrijd, hoewel er voor RCL geen sprake was van acuut gevaar. Dat kwam er nog wel van weer Vijlbrief, maar zijn voorzet kon niet worden binnen gelopen door een medespeler. De aanval liep wel door en nu ging een poging van Robin Brasker aan iedereen voorbij in de doelmond.

Na een klein half uur moest ook Rens van der Zwet aan de overkant aan de bak. De van Warmunda afkomstige sluitpost hield zijn doel keurig schoon na een schot uit de draai van de bedrijvige Lars Ammerlaan. In de slotfase van de eerste helft maaide Luke Groenenboom opzichtig over de bal en kwam Van der Zwet met de schrik vrij.

De bal rolde amper na rust of het was al 1-0. De Dijkers sneden door het hart en Ammerlaan snelde zich voorbij aan Sjors Schouten en klopte de Leiderdorpse keeper. Daarmee moest RCL in de achtervolging en Sven van Overloop kreeg meteen een grote kans op de 1-1. Die kwam er nog niet en geruime tijd leek het erop dat de verdiende gelijkmaker ook zou uitblijven.

Dat had ook met pech te maken want Sven Verlaan kopte een bal op de lat en Jesper van Overloop zag een andere kopbal met veel moeite op de doellijn verwerkt worden. Wel moest de tweedeklasser alert blijven want ook Honselersdijk brak een paar keer gevaarlijk door. Met de moed der wanhoop bleef de Racing Club het porberen en die instelling werd beloond. Robn Brasker zette nog eenmaal aan en vond broer Pascal, die lekker uithaalde en Van der Helm kansloos liet.

Op dat moment stonden de beide teams overigens al met tien man. Verlaan werd opzichtig pootje gelicht en kwam daardoor te vallen. Daarbij nam hij een speler mee en de benen van de spelers kwamen met elkaar in de knoop. Daarop ontstond het nodige tumult en toonde Vince van Hagen aan de zenuwen niet in bedwang te kunnen houden. De verdediger van de thuisploeg kreeg volkomen terecht rood, maar tot zijn verbazing ontving ook Verlaan die kleur kaart. Op advies van de grensrechter werd die straf uitgedeeld vanwege een vermeende ellenboogstoot, die door niemand verder waargenomen was. Het incident deed overigens niets af aan het optreden van scheidsrechter Eren, die het duel uitstekend leidde.

Na de treffer van Brasker moest er dus een verlenging aan te pas komen. Daarin vielen er zeker ook kansen te noteren. De ingevallen Djehnairo Holder prikte naast en Illiass Assabban kon net niet afdrukken aan de overzijde na een langlopende aanval. Een schot van Tom van Veen werd uitstekend gepareerd door Van der Zwet. In de tweede verlenging kreeg de voor Sven van Overloop ingevallen Jake van Heusden het net niet voor elkaar om een scherp aangesneden vrije trap binnen te werken.

Bij RCL vloeiden de krachten nadrukkelijk weg en daar konden de oranjehemden in de slotfase van profiteren. Van Veen, al jarenlang van onschatbare waarde voor zijn ploeg, was aardig in toom gehouden. Echter maakte hij het verschil. Na een individuele actie werkte hij de 2-1 binnen en even later stelde hij Ammerlaan in staat af te ronden. Daarmee ging het Leiderdorpse boek dicht en kon de stap omhoog weer niet worden gemaakt.

Honselersdijk- RCL 3-1 (n.v.). (0-0). 46. Ammerlaan 1-0, 90.+2 P. Brasker 1-1, 115. Van Veen 2-1, 117. Ammerlaan 3-1. Rode kaarten: 80. Van Hagen (Honselersdijk), Verlaan (RCL)

Honselersdijk: Van der Helm; Van Wingerden, Van Hagen, Hendriks, Van Schie; Van Elswijk (88. Van der Zijden), Ammerlaan, Valstar; De Bruijn (56. Van der Ende), Groenenboom (84. Holder), Van Veen.

RCL: Van der Zwet; De Kroon, Verlaan, J. van Overloop, Vijlbrief; Schouten (90. De la Mar), Kanbier (9. Weenink), R. Brasker; Assabban, S. van Overloop (64. Van Heusden), P. Brasker.

 

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

4 REACTIES

 1. Als je dit verslag leest op Haaglanden Voetbal dan staat er dat de rode kaart voor die speler van Honselersdijk onterecht is, ook wordt er een rode kaart (volgens hen) uitgedeeld aan een andere speler dan Verlaan van RCL. Ik heb zelf de wedstrijd gezien en het was toch echt Verlaan die onterecht rood kreeg en de speler van Honselersdijk had diep rood moeten krijgen. Ach, meningen verschillen. Een gekleurde bril wellicht plus een beslagen bril van de grensrechter want ik heb van Verlaan geen overtreding gezien.

  • Hallo Rinus, dan zit Haaglanden er stevig naast. Sven Verlaan heeft zeker geen elleboogstoot uitgedeeld.
   LAV tracht in elk geval altijd zo objectief mogelijk te zijn.
   Jammer dat RCL het niet heeft kunnen bolwerken.

   Vr gr, Hennie

   • Hennie, weer heel veel dank voor jullie objectieve verslaglegging , reportages, fotosessies etc etc dit seizoen. Verslag op Haaglanden Voetbal was niet een zuivere weergave van de wedstrijd die we gezien hebben.
    De verslaggever van het WOS was een stuk objectiever, Denk dat de scheidsrechter met rood aan Hdijk zijde goed zag, rest had hij af kunnen doen met geel.
    Voor RCL is het jammer dat het zo is afgelopen, maar volgend seizoen weer nieuwe kansen.
    Gr Bert

 2. Hallo Hennie. Haaglanden had het over Kai Vijlbrief die nagetrapt zou hebben en rood kreeg. Ik heb het gezien zoals jullie het opschrijven.
  Jammer dat RCL het niet heeft gehaald. Ik was er al bang voor van tevoren want RCL in het Westland gaat nooit goed, maar je hoopt op een eerste keer van wel.
  Jammer van de wisselvalligheid dit seizoen anders had het wellicht mooier geweest want ze doen voor niemand onder. Volgend jaar weer alle vertrouwen in met een naar het zich laat aanzien nog sterkere selectie.

Reacties zijn gesloten.

Must Read