woensdag, juli 17, 2024
HomeTweede klasseUVSVoorbeschouwing tweede klasse C zaterdag 11 mei en zondag 12 mei

Voorbeschouwing tweede klasse C zaterdag 11 mei en zondag 12 mei

-

Zaterdag 11 mei

Voorbeschouwing tweede klasse C

UVS-DoCoS

Wordt elders, later in de week, voorbeschouwd

DSO-TAVV

De nummer één ontvangt de nummer laatst, op voorhand lijkt een zege van de thuisploeg zeker. Daarmee zou TAVV definitief degraderen en DSO weer een stap dichterbij het kampioenschap zijn tot verdriet van naaste concurrent Voorschoten’97 en in mindere mate UVS. Voor een middag zijn deze clubs dus vurig supporter van de ploeg uit Ter Aar. In de tweede klasse C lijkt echter niets onmogelijk; waar ziet men dat de koploper al zes keer verloor? DoCoS, de nummer twaalf, wees de club uit Zoetermeer tenslotte ook met 2-1 terug. Vooruit, nog een feitje uit de statistieken: TAVV won dit seizoen nog nooit op vreemde bodem. Dat DSO huizenhoog favoriet is op het sportcomplex Bentwoud is glashelder.

RCL-SVC’08

Het is theoretisch nog mogelijk dat RCL betrokken raakt om de strijd om degradatie in de nacompetitie. Dat is iets wat de ploeg uit Leiderdorp begrijpelijkerwijs hoe dan ook wil vermijden. Dat kan door een overwinning op de bezoekers uit Wassenaar. Een eenvoudige klus wordt dat zeker niet. De bezoekers wonnen zaterdag in de uit te spelen wedstrijd van UVS en namen zo verder afstand van plaats twaalf en dertien die extra wedstrijden om degradatie verplichten. SVC’08 zal nu willen doorpakken en hun verblijf in de tweede klasse met een jaar verlengen. Een puntje is voor beide clubs wellicht goud waard. Mochten de standen op de andere velden daar aanleiding toe geven dan zou een remise op de Bloemerd voor de hand liggen.

Valken’68-Te Werve

Wie had dat gedacht, van (bijna) degradatiekandidaat tot favoriet voor de derde periode en een vierde plek op de ranglijst. Het verlies van UVS zaterdag werd handenwrijvend ontvangen in Valkenburg. Een concurrent minder in de strijd om de derde periodetitel. Dat daar gelaten, op eigen kracht doet de ploeg van Arie van Duijn het ook geweldig de laatste maanden. Het is een wonderbaarlijk goed herstel dat iemand als Selmo Kurbegivic in de winterstop al voorspelde. Er staat dus veel op het spel voor Valkenburgers, dit in tegenstelling tot de bezoekers. Te Werve blijkt een solide middenmoter en speelt slechts voor de eer en de glorie. Een nacompetitie om promotie zou ook een persoonlijke triomf zijn voor de afscheid nemende trainer Van Duijn. Valken’68 zit in een heerlijke flow en het lijkt niet waarschijnlijk dat Te Werve een spaak in het wiel kan steken

Voorschoten’97-HVC’10

In de vorige wedstrijd tegen VELO toonde Voorschoten wils- en veerkracht. Tot tweemaal toe werd een achterstand goed gemaakt en uiteindelijk vertrok de ploeg zegevierend uit Wateringen. Het was een knappe prestatie en zo blijft het einddoel, het kampioenschap, nog haarscherp in beeld.  Dat geldt ook voor DSO dat evenveel punten heeft als de ploeg uit Voorschoten. Met nog drie wedstrijden te gaan is het dus razend spannend in de tweede klasse C. Zelf nog drie keer winnen en een misstap van DSO is de wens bij André Lourens en zijn selectie. Mochten de ploegen gelijk eindigen dan geeft het doelsaldo de doorslag. Dat is op dit moment nog licht in het voordeel van DSO (het scheelt twee doelpunten). Een ruime zege op HVC’10 zou dan ook meer dan welkom zijn. Irreëel is die gedachte niet: HVC haalde uit de laatste acht wedstrijden maar twee puntjes en lijkt volkomen uitgeblust. De bezoekers direct bij de strot grijpen en niet meer loslaten is een voor de hand liggende opdracht voor de spelers van Voorschoten’97.

Zondag 12 mei

Voorbeschouwing tweede klasse C 

Stompwijk’92-ESTO

Een plaats hoger slechts staat het bezoekende ESTO. Het verschil is echter vier punten, dus zelfs winst is voor Stompwijk niet genoeg om langszij te komen. Laakkwartier heeft net als ESTO 25 punten en ONA vergaarde een puntje meer. Daarbij zijn de belangrijkste kandidaten genoemd voor de nacompetitie om lijfsbehoud. Een zege is dus voor de thuisploeg een absolute noodzaak. De laatste overwinning van de mannen van Erik van Manen dateert echter al van 17 maart. Zegevieren is een bijna onbekend fenomeen geworden. Steuntje in de rug zondag is de wetenschap dat in Bodegraven maar liefst met 1-4 werd gewonnen. ESTO reist af in de wetenschap dat een overwinning weer volop kans geeft om de degradatiedans te ontspringen. Een wedstrijd van cruciaal belang voor de beide clubs dus.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read