dinsdag, juli 23, 2024
HomeUVSInterviews UVSVuur en vlam blijven uit bij derby RCL versus UVS (plus fotoreportage)

Vuur en vlam blijven uit bij derby RCL versus UVS (plus fotoreportage)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het competitieschema wordt elk jaar na de zomer bekend gemaakt en dan bekijken clubs vooral wanneer de derby’s op het programma staan. Uiteraard kunnen die niet altijd plaatsvinden onder ideale omstandigheden. Dat was wel leuker geweest als het gaat om het treffen tussen RCL en UVS. Nu werd het duel afgewerkt tijdens aanhoudende en stromende regen en het hoofdveld werd er gaandeweg niet beter op. Hoewel de beide ploegen de beste intenties hadden, ontvlamde het treffen amper. Pas in de slotfase kregen zowel de Racing Club als de Leidenaren wel een levensgrote kans, maar het bleef bij de score waarmee even voor half drie werd afgetrapt.

Op het wedstrijdformulier stonden slechts zeven spelers in de basis die ook mochten starten in de laatste competitiewedstrijd tussen beiden, pakweg anderhalf terug. Toen won RCL thuis met 2-0, maar pakte UVS de titel. Dat duel was boeiend te noemen en dat predicaat kon ook worden geplakt op veel onderlinge duels tussen spelers. Echter kregen de tweeëntwintig acteurs het maar moeizaam voor elkaar om tot kansen te komen.

Bij RCL was Andrew Bontje een opvallende naam. Hij is terug van weggeweest en verving Rens van der Zwet tussen de palen. De van Warmunda overgekomen talentvolle sluitpost heeft even een dipje en daardoor werd er gekozen voor de routinier. Bij UVS stond Luca van Belen weer tussen de palen. De goalies moesten waakzaam blijven gedurende de wedstrijd, maar kregen nauwelijks de kans zich te onderscheiden.

In de eerste helft tikte Van Belen een hoekschop van Roy Weenink over het doel, maar de Katwijker moest zich vooral strekken bij een ferme doelpoging van afstand van Sjors Schouten. UVS liet de tanden nog minder zien en alleen een uitbraak via Tomas Tavilla en Daan van der Zwaan bracht enige opwinding, maar Bontje viel niet te verontrusten met een schuivertje.

Ook na de pauze bleef de spanning erin, maar serieus gevaar bleef geruime tijd uit. Pas een kwartier voor tijd leek dan alsnog de ban te worden gebroken. Jarne Kanbier zette  Mike Flippo vrij voor Van Belen, maar de invaller raakte de bal volledig verkeerd en daarmee werd de grootste kans verkwanseld. In de aanval daarna zette Kanbier net op tijd een sliding in alvorens de ook al ingevallen Timo Lagerberg kon uithalen. De middenvelder moest er na deze actie geblesseerd vanaf en de van SJZ overgekomen speler kreeg in de slotfase alsnog dé kans om de 0-1 te maken nadat de sterk spelende Jesper van Overloop door het kletsnatte veld op zijn billen belandde. Bontje toonde aan het keepersvak nog niet te hebben verleerd.

En zo bleef het bij een ontmoeting zonder doelpunten tussen twee teams die elkaar weinig ontliepen tussen de krijtlijnen en ook in elkaars buurt terug te vinden zijn in de rangschikking. Van het niveau van een toppositie is nog geen sprake bij de rood-en blauwwitten, maar beide ploegen moet in staat worden geacht om op termijn sprongen te maken. Dit keer leenden de omstandigheden zich er niet voor om er een kwalitatief sterke en beklijvende derby van te maken.

RCL- UVS 0-0.

RCL: Bontje, De Kroon, J. van Overloop, R. Brasker, L. Verlaan (84. De la Mar), Schouten, Weenink, Kanbier (77. Gasamma), Assabban (84. S. van Overloop), P. Brasker, Van Heusden (73. Flippo).

UVS: Van Belen, Van der Vlist, Pison, Spierdijk, Van Dam (73. Cuvelier), Van der Weijden, Hulters, Muller, Dubbeldeman (63. Maatoug), Van der Zwaan (63. Lagerberg), Tavilla.

Fotoreportage: Jan van der Lubbe (tweede helft)

Beluister hier een interview met UVS trainer John Hage. hein van Heek komt aan bod bij de komende voorbeschouwing voor aanstaand weekend.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read