donderdag, juli 25, 2024
HomeUVSInterviews UVS'Voetbalgek' Ayoub Boutahri ziet UVS als springplank

‘Voetbalgek’ Ayoub Boutahri ziet UVS als springplank

-

Gedurende de maand juli tot en met eind augustus levert LAV een wekelijkse bijdrage aan het Leidsch Dagblad met een zogeheten zomereditie waarin er een greep is genomen uit verkaste spelers binnen het regionale voetbal. Deze maand zullen deze interviewtjes ook nog eens terug te vinden zijn op deze website. Wellicht heb je het immers gemist i.v.m. vakantie of lees je deze krant niet. In deel 9 (de laatste) deze week aandacht voor Ayoub Boutahri. Hij liet Alphense Boys achter zich voor het blauw en wit van UVS.

‘Voetbalgek’ ziet UVS als springplank

Ayoub Boutahri is vastberaden en zal er alles aan doen om het betaalde voetbal te halen. De nog geen twintiger denkt te weten wat daar voor nodig is en gokt erop dat UVS de juiste springplank is om zich verder in de kijker te spelen. Zijn eerste stappen op een voetbalveld werden gezet bij VV Leiden, waarna de Leidenaar zich verder ontwikkelde op sportpark Adegeest. Bij Alphense Boys  speelde hij vervolgens bij de Onder21. ,,Bij die club heb ik heel veel gespeeld tegen clubs uit BVO’s en dat was natuurlijk machtig mooi. Zodoende heb ik ook een kijkje in de keuken kunnen krijgen hoe het er daar aan toe gaat. Ik wil ook dolgraag hogerop en ik vond dat ik toe was aan een eerste elftal. Via via kwam ik in gesprek met John Hage, de nieuwe trainer in de Kikkerpolder, en zijn visie en gedachtes bevielen mij wel.”

Voor de hoofdmacht bij de Boys (hierboven Ayoub in het rood, wit en zwart) had hij geen interesse. ,,Met de afstanden die we moesten afleggen, had ik geen problemen op zich. Echter is het wel handiger als je in Leiden woont om bij een Leidse club te spelen. Ik had geen interesse in het eerste daar en er is ook geen contact geweest met de trainer. De gemaakte keuze kan en gaat mij verder brengen. Scouts van BVO’s kijken meer naar jongere spelers en dat was ik al niet meer toen ik besloot daar weg te gaan. UVS is een mooie club en hier wil ik mezelf in de etalage spelen. Dat kan met tussenstappen, maar ik ben gretig om mijn doel zo snel mogelijk te bereiken.”

De selectie van de tweedeklasser heeft een behoorlijke gedaantewisseling ondergaan, maar Boutahri gelooft al in het aanwezige materiaal. ,,Ik ben er niet van op de hoogte wie er hier speelden en zijn weggegaan. Dat boeit me ook niet eerlijk gezegd. Ik ben hier nu een aantal weken bezig en er komt straks echt een prima groep te staan. Tot nu speelden we al wat aardige potjes, terwijl er nog veel spelers niet zijn. De trainer kan gaan werken met een grote groep. Met veel spelers heb ik nu al een klik. Dat komt ook omdat ik me wil laten gelden. Ik ben een coachende speler en heb de nodige ervaring opgedaan bij de vorige clubs. Het liefst speel ik vanaf de rechtsbackpositie. Lekker verdedigen, maar ook meters maken en ruimte creëren voor mezelf en anderen. Als het moet kan ik ook centraal spelen of linksback. Voor een positie op het middenveld of in de aanval sta ik ook open. De meeste posities heb ik al eerder bekleed.”

De niet schuchtere nieuweling is bezig met de opleiding Social worker en gaat om met ouderen en jongeren. ,,Uiteenlopend en daardoor boeiend. Daarnaast heb ik best veel vrije tijd over. Ik kan me dus veel met voetbal bezighouden. Het liefst 24/7 per dag, ik ben een echte liefhebber. Ik volg het landelijke betaalde voetbal, maar ook de grote internationale competities. Ook de tweede en derde divisie boeien mij. Omdat veel spelers nog moeten aansluiten, is er nog geen lat neergelegd door de club. Persoonlijk ga ik voor het hoogst haalbare in elk geval, voor de club en mezelf.”

Naam: Ayoub Boutahri

Woonplaats: Leiden

Leeftijd: 19 (10 oktober 2003)

Voormalige club(s): VV Leiden, Voorschoten’97, Alphense Boys

Nieuwe club: UVS

Archieffoto: met dank aan UVS

Must Read