woensdag, juli 17, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgErik Candido (Meerburg): ,,Als DOSR het kan, kan Meerburg het ook."

Erik Candido (Meerburg): ,,Als DOSR het kan, kan Meerburg het ook.”

-

Kind van de club wil hij zichzelf niet noemen, ‘maar ik voetbal er in ieder geval al heel mijn leven’. Komende zondag hoopt de 26-jarige Erik Candido (foto) een belangrijke stap te zetten richting het eerste kampioenschap van zijn tijd in Meerburg 1.

In het eerste deel van een driedelige reeks krachtmetingen met de achtervolgers in de titelrace kwam Meerburg afgelopen zondag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij Graaf Willem Vac II. Twee weken voor de afsluiting van de serie thuis tegen Teylingen wacht de meest in het oog springende confrontatie zondag.

Dan wacht het weerzien met Avv Alphen, dat op drie punten afstand momenteel als belangrijkste belager geldt voor de ploeg uit Zoeterwoude-Rijndijk. Als de wedstrijd van dit weekend voor Meerburg niet het duel van het jaar vormt, dan gaat dat toch voor Alphen zeker wel op.

Erik Candido (Small)

De voorgaande ontmoeting, waarin Meerburg de enige nederlaag van het seizoen leed (2-5), staat de destijds door een gebroken sleutelbeen gevelde Candido niet helemaal helder meer voor de geest. ,,Volgens mij kwamen we nog wel terug van een 0-2 achterstand tot 2-2, maar daarna gaven we het weg. Al lijkt 2-5 alsof we er echt af gingen, maar dat was zeker niet zo.”

Afgelopen zondag moest de gymdocent in het speciaal onderwijs verstek laten gaan vanwege een hersenschudding na een ongelukkig moment in de wedstrijd tegen Bernardus (4-0), maar komende zondag hoopt Candido weer minuten te maken. ,,Of dat als basisspeler is, is aan de trainer. Maar ik heb dinsdagavond goed getraind. Voor mij persoonlijk is het vooral zaak fit te worden en te blijven. Binnen het elftal hoop ik een basisplek achterin af te dwingen. Ik speel zelf het liefst op het middenveld, maar van de trainer moet ik me richten op de linksbackpositie. Hij (Ron de Roode, red.) kiest voor andere namen, en geef hem eens ongelijk, we staan eerste.”

Dat het dit seizoen zo goed gaat met de Rijndijkers beschouwt Candido als een combinatie van factoren. ,,Ik denk niet dat de competitie zozeer zwakker is geworden. Misschien is het onderin wat minder geworden, maar de ploegen die vlakbij ons staan kunnen wel wat. Het is meer: je wint veel, dat voelt lekker, waardoor je ook blijft winnen. We zijn constanter, zowel qua resultaten als achterin en voorin. Bovendien komt er langzaamaan weer aansluiting van onderaf. Ik kom zelf uit een goede lichting, maar er is ook een tijd niks geweest. Nu heb je bijvoorbeeld Yannick de Groot die een basisplek heeft veroverd en een Jorge Bonenkamp die twee keer scoort in een paar wedstrijden.”

Als Meerburg de komende twee wedstrijden goed weet door te komen, nadat het eerder al de eerste periode op haar naam schreef, lijkt de tweede klasse haast onafwendbaar. ,,En dan moet je er voor gaan ook. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we de derby’s graag spelen. Vooral die tegen SJZ omdat we daar jongens persoonlijk kennen. Het is heel jammer als je dat soort potjes niet meer speelt. Maar je leert veel van de tweede klasse, het tempo ligt toch een stuk hoger. Als je kijkt hoe DOSR het doet (momenteel vierde), dan kunnen wij het ook.”

Hans Stehouwer
Hans Stehouwer
Verslaggever sinds 2014. Ook elders journalistiek actief. Voorbeschouwingen en Facebook, laat Hans maar schuiven, Hans@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read