donderdag, juli 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk niet in staat om lijn van vorige week door te zetten

Koudekerk niet in staat om lijn van vorige week door te zetten

-

Derde klasse A (zaterdag)- Onder erbarmelijke omstandigheden moesten Koudekerk en ESTO de degens met elkaar kruisen. Was de ploeg van Jarno Verweij in staat om in het spoor van koploper Aarlanderveen te blijven en een gat van negen punten te slaan met ESTO of waren de mannen van Koos van Zoest (met in zijn kielzog een bijna complete familie) in staat het gat terug te brengen naar drie punten? Dat laatste gebeurde, uiteraard tot teleurstelling van alle Koudekerkse fans.

Op de eerste twintig minuten na was ESTO de ploeg die het meeste aanspraak leek te maken op een positief resultaat. In die fase kwam Koudekerk goed voor de dag met fris spel en het creëren van wat kansen. Uit een van die situaties werd de bal van een meter of twintig op het doel van keeper Thijs van Zoest geschoten. Een bal die weliswaar de nodige snelheid kreeg door de wind en het natte gras, maar normaliter zou die een prooi moeten zijn geweest voor de doelman. Echter de pas 18-jarige Van Zoest kreeg, liggend plat op zijn buik, de bal niet goed onder controle. Jari Meertens was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schuiven met de 1-0 tot gevolg.

Toch had de ESTO al van meet af aan laten zien over de nodige voetballende kwaliteiten te beschikken. Steeds meer rammelden zij aan de poort van Roy Dorrepaal en steeds meer moest Koudekerk achteruit op eigen helft, daar waar zij normaliter meer aan de andere kant van het veld opereren. Over en weer ontstonden hachelijke momenten voor de doelen zonder dat er een wijziging in de stand werd gerealiseerd. De rust brak dan ook aan met een 1-0 tussenstand.

Na de thee stuurde Youri Looyestijn met een mooie steekbal Sem van Aalst weg met een rechtstreeks duel met Van Zoest tot gevolg. Van Aalst kwam net niet helemaal goed uit en schoot met zijn chocoladebeen tegen de keeper aan. Achteraf bezien wellicht een cruciaal moment, had ESTO een 2-0 achterstand nog goed weten te maken?

Nu bleef ESTO goed in de wedstrijd en konden ze steeds meer aanspraak maken op een doelpunt. Dat kwam er dan ook: een bal van de rechterflank kon uiteindelijk vlak voor de neus van Dorrepaal met een beslissend tikje door Jesper den Besten omgezet worden in de verdiende gelijkmaker. ESTO drong aan en Koudekerk kon daar te weinig tegenover zetten. Uit een communicatiestoornis op het middenveld ontstond een vrije trap voor ESTO op een meter of dertig van het Koudekerkse doel. De klok stond inmiddels op negentig minuten. Tim van de Lagemaat zette zich achter de bal. Hij liet een enorme poeier van zijn voet vertrekken. De bal, gedragen door de wind en getoucheerd door de heup van Sander Schmand, eindigde als een granaat tegen het net in de kruising achter Dorrepaal met de 1-2 als resultaat.

Vlak daarna floot scheidsrechter Nadal Jongeneel voor de laatste keer en konden de Bodegraafse armen terecht de lucht in. De Koudekerkers dropen teleurgesteld af. De winterstop komt voor Koudekerk als geroepen, even gas eraf en in januari 2024 weer fris en fruitig aan de competitie beginnen.

Koudekerk-ESTO 1-2 (1-0). Meertens 1-0, Den Besten 1-1, Van de Lagemaat 1-2.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal; Roosenbrand; Van Rijswijk; Van Der Zwet (De Boer); Van Den Berg (Van Veen); Looyenstijn(Bennis); Van Aalst; Bons (Vonk); Meertens; Centinkaya (Schmand); Wessel Bakker.

Note redactie: fotoreportage volgt!

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read