zondag, juli 21, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumLugdunum weer onderuit na een 2-0 voorsprong tegen RVC 33

Lugdunum weer onderuit na een 2-0 voorsprong tegen RVC 33

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum is zaterdag pijnlijk onderuit gegaan op sportpark De Kikkerpolder tegen RVC’33. De bezoekers uit Reeuwijk vertrokken met een 2-3 zege uit Leiden na een 2-0 voorsprong voor de Leidenaren.

De teleurgestelde assistent-trainer Nino Poulina na afloop van de wedstrijd: „We begonnen goed aan de wedstrijd. Qua veld- en positiespel scoorden we ruim voldoende. We konden makkelijk onder de druk uitspelen. Vanuit ons positiespel kregen wij vijf kansen. Rond de 25ste minuut scoorde Ozan Isitir uit een voorzet van Jayden Bergwijn de 1-0.  Een eigen goal van RVC’33 uit een voorzet van weer Bergwijn luidde de 2-0 in de 40ste minuut. RVC’33 had ook drie kansen, tweemaal op de lat en onze keeper Jeffrey Loozen redde ons ook.”

In de tweede helft gebeurde het tegenovergestelde. „De tegenstander ging hoger druk zetten en wij behielden niet meer de rust om onder hun druk uit te spelen. Wij hadden in de rust afgesproken dat wij desnoods alle ballen op onze spits Tom Dijkhuizen gingen spelen. Maar dat gebeurde niet. Wij liepen achteruit en kwamen niet meer in de duels. Waardoor zij de ruimte kregen om te voetballen.”

De 2-1 viel in de 52e minuut. Mats Warmerdam wilde terugspelen op onze keeper en die bal was te kort, de spits anticipeerde en scoorde tegen. De 2-2 viel in de 75ste minuut uit een kopdoelpunt door een strak aangesneden corner. „Aangetekend dient te worden dat onze keeper gehinderd werd in het vijfmetergebied.” Een uitbraak in minuut 80 aan de rechterkant werd niet goed beoordeeld door Adam Drame, die koos voor een sliding, hij zette de sliding te laat in en de 2-3 viel ook uit een kopdoelpunt.

„We moeten verder, ondanks dat we door persoonlijke fouten de goals tegenkrijgen. En hard blijven trainen met alle neuzen dezelfde kant op. Ik ga altijd van het positieve uit en de nacompetitie moet haalbaar zijn”, aldus assistent-trainer Nino Poulina.

Lugdunum staat op een dertiende plaats in de competitie. De Kikkers moeten de komende wedstrijden zien te winnen om uitzicht te houden op de nacompetitie. Op zaterdag 9 maart staat de wedstrijd bij de nummer negen ASC op het programma. De aftrap is om 15:00 uur op Sportpark Overveer in Oegstgeest.

Lugdunum-RVC’33 2-3 (2-0).

Opstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Thong, Beij, Ametjan, Wamerdam, Drame, Isitir, Van Efferink, Dijkhuizen, Bergwijn.

Auteur: Shravan Dielbandhoesing

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read