zaterdag, juli 20, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMark van Diemen (Meerburg): ,,Op weg naar 38 punten halverwege”

Mark van Diemen (Meerburg): ,,Op weg naar 38 punten halverwege”

-

Derde klasse A (zondag)- In de dertiende wedstrijd van het seizoen pakte Meerburg alweer de tiende overwinning. De Rijndijkers waren een paar maten te groot voor MMO en kwamen uit op een 2-6 triomf. Daarmee bleef Meerburg koploper en profiteerde het van de strijd die elders werd gestreden om plaats twee. Teylingen moest in het treffen met avv Alphen buigen (0-1). Gevolg daarvan is dat Meerburg nu vier punten meer heeft dan de twee naaste concurrenten.

De bezoekers maakten al snel duidelijk dat de wens was om de buit rap veilig te stellen. Joeri van der Voort en Joep van Vuren scoorden en een eenvoudige uitbeurt leek in de maak. Een strafschop van Jeroen Disseldorp bracht weer enige spanning terug, maar Mark van Diemen en Yannick de Groot herstelden de pikorde. Rowdy Looman zorgde voor de ruststand. Na de onderbreking verzuimde Meerburg aanvankelijk verder afstand te nemen, maar in de slotfase werd het doelsaldo nog wat verder opgevijzeld via Mats van der Poel en weer Van Vuren. MMO speelde bovendien al een tijdje met tien man.

Van Diemen pikte dus als verdediger een goaltje mee en sprak van een solide overwinning. ,,Een makkie gaat me wat ver, maar we zijn ook geenszins in de problemen gekomen. Er werd voor de wedstrijd op gehamerd om fel te beginnen en dat lukte prima met twee snelle goals. Een weggevertje, in lijn met de Sint-gedachte, betekende de 1-2 vanaf de stip, maar vervolgens hebben we de wedstrijd weer verder zakelijk opgepakt. Na de rust zat er ook wel meer in, maar het duurde lang voordat we nog verder uitliepen. In het verleden was MMO als tegenstander nog wel eens een probleem, maar zoals bekend hebben zij veel kwaliteit ingeleverd. Wij daarentegen spelen dit seizoen met veel vertrouwen en de volwassenheid binnen de groep is groot. Dit soort wedstrijden vormen dit seizoen geen probleem meer en we willen de lijn nu ook doortrekken tot het einde van het seizoen.”

Marc van Diemen (Small)

Meerburg eiste de periodetitel voor zich op in Hoogmade en dus is de eerste prijs binnen. Het zegt de maker van de derde goal niet al teveel. ,,Vroegtijdig een prijs in het bezit hebben, is natuurlijk niet vervelend. Het is evenwel duidelijk dat we voor meer gaan dit seizoen. Ik denk dat de titel tussen vier ploegen zal gaan. Teylingen, avv Alphen en misschien Graaf Willem II VAC nog. Ik durf uit te spreken dat we elke tegenstander kunnen verslaan. We verloren dan wel van aav Alphen, maar dat was niet nodig in mijn optiek. Het is zaak dat we blijven winnen van alle kleintjes. Dan hebben we de zekerheid dat er heel veel punten bijkomen. We hebben een buffertje en de concurrentie laat regelmatig punten liggen. Wij hoeven voor niemand bang te zijn dit jaar. De wisselvalligheid van de voorbije jaren is er uit en we moeten ervoor zorgen dat die ook niet terugkomt.”

Vooralsnog verloor Meerburg dus van avv Alphen en morste het slechts nog punten tegen WVC thuis en FC Rijnland uit. De teller staat al op 32 punten. Van Diemen: ,,Op zich wel imposant. Maar we spelen er nog twee voor de winterstop en het moeten er 38 worden. We spelen nog thuis tegen Altior en uit bij ASC. Natuurlijk gaat het niet vanzelf, maar deze ploeg moet daar zes punten uit kunnen halen. Voor minder doen we het niet. Okay, thuis tegen ASC was het close (4-3,red.), maar dat ook te maken met een rode kaart voor ons. Wij geloven in de hoofdprijs en dus moeten we niet verzaken.”

Basisopstelling Meerburg: Bom, Smit, J.Verboon, Van Diemen, Weijers, Van der Meer, Laan, De Groot, van der Voort, Van der Poel, Van Vuren.

 

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read