zondag, juli 21, 2024
Homesv AarlanderveenInterviews sv AarlanderveenNieuwkoop in blessuretijd naast SV Aarlanderveen (plus interviews)

Nieuwkoop in blessuretijd naast SV Aarlanderveen (plus interviews)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het scheelde maar een paar minuten of SV Aarlanderveen had een voorsprong van vijf punten te pakken ten opzichte van Nieuwkoop en dus meer wisselgeld voor de finale van de competitie. De bezoekers kwamen evenwel in de terecht bemeten extra tijd op gelijke hoogte en gezien de verhoudingen op het veld over het geheel genomen was de remise ook wel terecht te noemen.

Aarlanderveen-Nieuwkoop JvdL 8 april 2023 aangepast

Het was gezellig druk op sportpark Polderpark. Naar schatting 1000 mensen kwamen op de burentwist af en maakten er een feestje van. Er werd hartstochtelijk meegeleefd en uiteindelijk was er vooral een juichbestemming bij een groepje Wassenaarders die Blauw Zwart als voetballiefde hebben. Door het gelijke spel in de polder werd de ploeg van Alan Campfens namelijk periodekampioen en dus was er sprake van twee honden vechten om een been en de derde ging er mee heen.

Nadat de rookwolken van het vuurwerk waren opgetrokken pakte de thuisploeg de regie in de eerste helft. Alessio van der Straaten kreeg twee kansen achter elkaar, maar even zo vaak kwam doelman Thomas Boekestein als winnaar uit de bus. Nieuwkoop stelde daar geruime tijd weinig tegenover, hoewel er geleidelijk aan wel wat meer balans kwam tussen de beide kemphanen. Toch kwam de formatie van Sander van Dijk op voorsprong na een vlot lopende aanval via Van der Straaten en Lars Overbeek. Laatstgenoemde behield het overzicht en bediende Killian Bouwhuis voor de 1-0.

Nieuwkoop deelde daarna wat speldenprikjes uit, maar veel had dit niet te betekenen. De gastheer kreeg nog wel kansen op een grotere marge, maar Bouwhuis vond weer Boekestein op zijn pad en Van der Straaten kopte net naast op slag van rust. De 1-0 was verdiend te noemen en de nummer twee had een klus om het tij te doen laten keren na de hervatting.

Dat lukte echter wel. De oranjehemden brachten meer energie in hun spel en de SVA moest vaker terug. De gang kwam helaas niet echt in de wedstrijd, want om de haverklap ging er een speler naar de grond en moest opgelapt worden. Niet dat er sprake was van een schoppartij, maar de overtredingen over en weer stapelden zich wel op.

Al na zeven minuten in rondgang twee stond de gelijkmaker op het scorebord. Even was de organisatie weg bij de ploeg van Van Dijk en daar profiteerde Boy Vork van. Kort daarna had Dirk van den Haak zomaar de 1-2 kunnen aantekenen, maar zijn schot ging over in kansrijke positie. Nieuwkoop bleef wat beter, maar ook de thuisploeg brak een aantal keer uit. Na zo’n uitbraak werd het derde doelpunt van de middag gescoord. Sem Meertens had nog redding kunnen brengen, maar de hoekschop die daar uit voortkwam van Thom Nouwens belandde voor de voeten van Bouwhuis: 2-1. Een heerlijke uithaal en weer kon Nieuwkoop dus in de achtervolging.

Fraai was het geenszins meer van twee kanten, maar er werd strijd geleverd om elke meter gezien het belang van het duel. De extra tijd liep al even toen Sam Vijfhuizen de bal gedecideerd op zijn pantoffel kwam. Sven Koelewijn was volstrekt kansloos en zo was er dus andermaal balans. De koploper kreeg daarna nog een kans op de 3-2, maar een voorzet van Bouwhuis werd door Van der Straaten naast gekopt.

Zo kwam er geen winnaar uit na een bij vlagen tumultueuze onderlinge twist en daardoor behield SV Aarlanderveen de koppositie, maar bleven de verschillen bovenin uitermate klein. Blauw Zwart werd eigenlijk de winnaar van de dag en ook Koudekerk en DWO doen na dit resultaat nog volop mee temeer veel ploegen bovenin elkaar ook nog zullen ontmoeten in de resterende zes speelronden.

Basisopstelling SV Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Egberts, Van der Pijl, Nagtegaal, Overbeek, Nouwens, Van der Straaten, Grimmelius, Bouwhuis, Chemlali.

Basisopstelling Nieuwkoop: Boekestein, Esselink, Boelee, Meertens, Verhage, Verweij, Van der Hoorn, Vork, Van der Zon, Vijfhuizen, Voorend.

Beluister hier twee interviews van Theo Leliveld met respectievelijk Killian Bouwhuis en Thom Nouwens van SV Aarlanderveen.

Foto’s: Jan van der Lubbe (een fotoreportage volgt later!)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read