woensdag, juli 17, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgRamon Weijers over gelijkspel Meerburg: ,,Dit kan een keer gebeuren"

Ramon Weijers over gelijkspel Meerburg: ,,Dit kan een keer gebeuren”

-

Derde klasse A (zo)- Op de weg naar een kampioenschap kreeg Meerburg te maken met een hobbeltje: uit tegen Stompwijk werd met 1-1 gelijk gespeeld. Het was een wedstrijd waarin het een keer niet mee zat voor de ploeg uit Zoeterwoude. Middenvelder Ramon Weijers: ,,Nee, waar we in voorgaande wedstrijden op cruciale momenten wisten te scoren lukte dat nu niet.”

,,Sterker nog, Stompwijk deed dat. Toen we vijf minuten voor tijd op 0-1 kwamen dachten we de wedstrijd in de knip te hebben. We gaven daarna een corner te makkelijk weg en waren vervolgens niet scherp genoeg toen zij die hoekschop vervolgens namen, met als resultaat de 1-1. Het is verder moeilijk de vinger erop te leggen waar het in de wedstrijd mis ging. In feite ben je als koploper verplicht daar te winnen, maar het lukte gewoon niet. Zij stonden kort zoals dat heet en wij moesten meer dan ons lief was de lange bal hanteren. Ook dat moet geen probleem zijn, want dat kunnen we ook normaal gesproken. Het is te gemakkelijk te wijzen naar het gemis van onder andere Mats van der Poel. Zijn vervanger, een A junior deed het uitstekend en scoorde zelfs, nee, aan Jorge Bonekamp heeft het niet gelegen. We moeten naar onszelf kijken.”

Weijers geeft aan dat het gewoon een slechte wedstrijd was van de kant van Meerburg: ,,Het liep niet en Stompwijk ontregelde ons spel goed. Op de een of andere manier hebben we altijd moeite met onze ‘buren’. Nogmaals, als je aan het eind bovenaan wilt staan moet je dit soort wedstrijden ook winnen. Het kan een keer misgaan en dat was vandaag het geval. In vergelijking met vorig seizoen zijn we veel volwassener geworden. Met bijna dezelfde selectie boeken we veel betere resultaten door zakelijker te spelen. Een wedstrijd met een tegenvallend resultaat als tegen Stompwijk hadden vwe orig jaar met de regelmaat van de klok. Nu blijft dat eenmalig denk ik.”

Voor Meerburg blijft er na dit weekend maar een echte concurrent over: Alphen dat met 1-6 over SJZ denderde. Het verschil op de ranglijst bedraagt nog twee punten in het voordeel van de Rijndijkers. Teylingen en Graaf Willem II VAC lijken te moeten passen in de strijd om de titel. Op 21 februari moet Meerburg naar de ploeg van Rob Wolsleger, ofwel avv Alphen. Weijers hierover: ,,Thuis verloren we dik van hen, maar het is al vaker gezegd: dat was onterecht en zeer geflatteerd. Het wordt een kraker natuurlijk. Beslissend wordt het niet, het seizoen duurt daarna nog lang. Ik ga er vanuit dat we die match winnen.”

De ploeg van Ron de Roode mag dan een tikje ontvangen hebben, het zelfvertrouwen is niet aangetast. De laatste en enige nederlaag dateert van medio oktober en dat geeft aan hoe stabiel de withemden dit seizoen zijn. Aan Meerburg is het nu om te bewijzen dat ze inderdaad de beste ploeg uit de derde klasse A zondag zijn.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Must Read