zondag, juli 21, 2024
HomeDerde klasseTAVVVoorbeschouwing derde klasse A (speeldag 10), zaterdag 2 december

Voorbeschouwing derde klasse A (speeldag 10), zaterdag 2 december

-

BSC’68-TAVV

Vlak voor het eindsignaal harkte TAVV de zege binnen vorig weekend. De overwinning werd opgelucht begroet, want de laatste driepunter dateerde van 7 oktober. In Ter Aar is men best tevreden met de huidige vijfde plek, maar in deze klasse zitten de clubs zo dicht op elkaar dat TAVV zich virtueel eerste zou mogen noemen: drie punten achter op nummer een en een wedstrijd minder gespeeld. BSC’68 staat achtste, maar heeft maar een punt minder. Volgt u het nog? Elke wedstrijd is dus van het grootste belang als het gaat om het behoud van de positie. De Benthuizenaren verloren de laatste twee wedstrijden en zouden graag het zoet der overwinning weer eens smaken. Een favoriet aanwijzen is onmogelijk; de vorm van de dag, of wat geluk, wordt doorslaggevend.

ESTO-Aarlanderveen

Na de smadelijke 0-4 tegen RKDES op 30 september herpakte Aarlanderveen zich en hoe. Uit zeven wedstrijden voetbalden de Veners zeventien punten bij elkaar en die reeks is inmiddels beloond met een gedeelde eerste plek. ESTO lijkt juist (even) de weg kwijt, want de club verloor de laatste twee wedstrijden. Aarlanderveen zal er rekening mee moeten houden dat ESTO gemotiveerd aan de aftrap zal staan. Vorig seizoen degradeerde de ploeg via de nacompetitie en dat bittere seizoenseinde is men in Bodegraven nog niet vergeten.

Lugdunum-Koudekerk

Het kostte Aarlanderveen tijd en moeite om Lugdunum eronder te krijgen. Met name keeper Michael Verhoef bleek een bijna niet te nemen hindernis. De Leidenaren zullen trots op hun goalie zijn, maar ook de rest van het team zal wekelijks een prestatie van formaat moeten leveren om de club op een acceptabele positie te houden. Het probleem bij groenwit is bekend: een gebrek aan scorend vermogen. Vorig seizoen was Koos de Haas de pinchhitter, maar dit seizoen zullen meer spelers de weg naar het doel moeten vinden. Dat wordt een helse klus, zeker tegen het ontketende Koudekerk. De ploeg speelde het toch niet misselijke Soccer Boys vorige week zaterdag met 4-0 van de mat, hoewel de uitslag wel geflatteerd was, en mag zich medekoploper noemen. Vorig seizoen stond er na negentig minuten 2-1 op het bord, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het weet zover komt. Koudekerk is de duidelijke favoriet.

RVC’33-Zwammerdam

‘Damme’ lijkt geen makkelijk seizoen tegemoet te gaan. De resultaten zijn te wisselend om op een hoge klassering te hopen: zo won Zwammerdam uit knap bij ESTO om de week erop met 1-3 thuis van Altior te verliezen. Elke zege is er een is een voor de hand liggend motto voor de ploeg van trainer Erwin van der Zee. Kijkend naar de ranglijst zou RVC’33 de ploeg zijn waartegen overwinning nummer vier geboekt kan worden. De Reeuwijkers haalden pas zeven punten uit acht wedstrijden en scoorden maar zeven keer. Hoewel de cijfers veelbelovend zijn moet Zwammerdam waken voor teveel optimisme. De bezoekers zullen vanaf minuut een scherp moeten zijn om RVC’33 de voet dwars te kunnen zetten.

Altior-DoCoS

Eindelijk pakte het zwalkende DoCoS weer eens een overwinning en daar was men heel blij mee op Sportpark Mors I. Gemakkelijk ging het allerminst, maar er konden drie broodnodige punten worden bijgeschreven. Om de onderste regionen te kunnen verlaten zijn meer zeges nodig. Altior staat drie punten voor en is dus binnen handbereik. De thuisploeg had zich waarschijnlijk ook een andere start van het seizoen voorgesteld, maar de feiten liggen er nu eenmaal. Altior won net als DoCoS twee maal, maar speelde vier keer gelijk. Dat duidt erop dat de ploeg moeilijk te kloppen is. DoCoS wacht een zware klus, maar verliezen is eigenlijk geen optie van de mannen van Edwin Vurens.

ASC-RKDES

De druiven waren zuur voor ASC. Bijna had men het vijfde gelijke spel binnen en de ongeslagen status met een week verlengd of het ging in de dying seconds mis tegen TAVV. De plek middenin de ranglijst en het minste aantal doelpunten tegen is nog steeds niet slecht, maar ASC wil meer. Medekoploper RKDES verslaan bijvoorbeeld. De bezoekers staan bovenaan, maar moeten  de eervolle positie delen met Aarlanderveen en Koudekerk. De ploeg uit Kudelstaart verloor al twee keer en daar kan best een derde keer bij meent men in Oegstgeest. ASC kan bogen op een stugge en sterke defensie waar RKDES zijn tanden wel eens op stuk kon bijten

Overig: Soccer Boys-Zevenhoven

Note redactie: in de tweede voetbaltafel van dit seizoen zijn er onder meer gasten aan het woord van Aarlanderveen, Lugdunum, Koudekerk en ASC. Later vandaag de beelden!

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read