donderdag, juli 18, 2024
HomeDerde klasseTAVVVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 4 mei (speeldag 23)

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 4 mei (speeldag 23)

-

TAVV-BSC’68

In Ter Aar kan men zich opmaken voor een geduchte tegenstander die het bereiken van de derde periodetitel nog niet uit het hoofd heeft gezet. Sterker nog; er wordt in Benthuizen zachtjes gedroomd over de titel. Koudekerk en RKDES hebben maar een puntje meer op de teller staan. Middenmoter TAVV haalde in de laatste wedstrijd een puntje weg bij ASC en lijkt redelijk veilig. De marge met de nummer tien is zeven punten, dus helemaal gerust is men bij de thuisploeg terecht nog niet. Het trouwe thuispubliek zal ook geen genoegen nemen met een lanterfantend TAVV en verwacht een strijdvaardig elftal. In Benthuizen moest de equipe van Ludo Pistorius er nog met 3-1 aan geloven. Duidelijk is dus wel dat TAVV een heet middagje te wachten staat.

Zwammerdam-RVC’33

Tussen de nummer negen, Zwammerdam, en de nummer tien, RVC’33, gaapt een gat van zes punten. Het geeft de grens aan tussen de clubs die gaan strijden om lijfsbehoud en clubs die vakantie kunnen gaan vieren. Zwammerdam behoort tot die laatste categorie. De thuisploeg krijgt dus een uitgelezen kans een directe achtervolger op een (bijna) onoverbrugbare afstand te zetten. In Reeuwijk won Zwammerdam nog met 0-1, maar dat RVC’33 uitstekend voor de dag kan komen bleek wel uit de 3-0 zege die de club recent behaalde tegen het sterke BSC’68.  Toch rekent het thuispubliek op een overwinning van hun favorieten.

RKDES-ASC

Het wordt een zeer, zeer pittige zware wedstrijd van ASC tegen RKDES kunnen we op voorhand zeggen. De ploeg uit Kudelstaart won de laatste vier wedstrijden, staat redelijk riant bovenaan het klassement van de derde periodetitel en lijkt op weg die ook binnen te halen. ASC doet het zeker niet slecht met de achtste plaats, maar moet nog steeds op de hoede zijn om niet onder de streep te geraken die de ploegen scheidt die wel en die niet nacompetitie gaan spelen. Elk punt is dus welkom voor de Oegsteestenaren. Of een puntendeling zaterdag uit het vuur gesleept kan worden is twijfelachtig. Op sportpark Overveer bleek ASC nog met 1-0 de sterkste. Nog een keer RKDES pootje lichten zou een prestatie van formaat zijn. En het zou in Koudekerk tevreden gezichten opleveren.

DoCoS-Altior

Na de 2-1 nederlaag tegen ESTO toonde DoCoS zich allerminst verslagen. Meer dan ooit tevoren is roodwit van plan zich boven de streep te worstelen en het seizoen zo op 25 mei te beëindigen. Zeker de op papier mindere clubs moeten dan verslagen worden. Een van die verenigingen is Altior dat een plaatsje onder de Leidenaren staat en vijf punten minder heeft. De bezoekers verloren de laatste vier wedstrijden en DoCoS zal er geen gewetensbezwaar tegen hebben daar er vijf van te maken. In de heenwedstrijd gingen de Leidenaren nog met 1-0 ten onder, maar kunnen als excuus aanvoeren dat de ploeg een heel zwakke periode beleefde. Het moet nu beter en dat beseffen ze donders goed aan de Haagseschouwweg.

Aarlanderveen-ESTO

Op Aarlanderveen valt amper een peil te trekken wat de prestaties van de groenwitten betreft: zo worden er twee wedstrijden gewonnen en dan verliest men met 2-0 van het dit seizoen toch niet imponerende Lugdunum. Thuis kreeg ESTO dik met 0-3 klop van Aarlanderveen, maar dat zegt werkelijk niets over de komende ontmoeting. De bezoekers maken nog een kleine kans op de derde periodetitel en zullen daar zeker geen kansloos van willen maken. De Veners kunnen theoretisch nog in de problemen raken als alle vier de resterende wedstrijden verloren gaan. Om geen enkel risico te nemen zouden er drie punten gepakt moeten worden. Aarlanderveen heeft twee keer gelijk gespeeld, het minste van alle ploegen, en zal wellicht niet ontevreden zijn als er nog een puntendeling uit de bus komt.

Koudekerk-Lugdunum

Dat Lugdunum Aarlanderveen eronder kreeg was een fikse verrassing te noemen en betekende natuurlijk een fikse opsteker voor de groenwitten uit Leiden. Omdat concurrent Altior opnieuw verloor kwam deze ploeg binnen handbereik van de Kikkerpolderbewoners. De dertiende plek inruilen voor de twaalfde is een mooie droom, want zo zou directe degradatie afgewend worden en wie weet wat de nacompetitie dan nog brengen zal. Winnen van koploper Koudekerk lijkt echter een onmogelijke taak voor de Leidenaars. De thuisploeg verslikte zich in de vorige wedstrijd danig in Soccer Boys, 2-1 verlies, maar dat zal de ploeg alleen maar motiveren de puntjes op de i te zetten. Koudekerk moest door het verlies RKDES naast zich dulden en dat doet zeer. In Leiden had Koudekerk geen kind aan Lugdunum (1-4). De Koudekerkers starten dan ook als de huizenhoge favoriet.

Overig: Zevenhoven-Soccer Boys

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read