zondag, juli 21, 2024
HomeVoorschoten'97 (zo)Voorschoten (zo) interviewsVoorschoten’97 (zo) herwint vertrouwen met stevige 0-0 tegen Taurus

Voorschoten’97 (zo) herwint vertrouwen met stevige 0-0 tegen Taurus

-

Derde klasse B (zondag) –  ,,Reken maar dat deze 0-0 tegen Taurus, nummer twee in deze klasse en vorig jaar nog een vierdeklasser, ons vertrouwen geeft. We stonden vanaf de eerste minuut goed als team. Net als vorige week thuis tegen GSC ESDO speelden we weer compact met twee blokken. Defensief zag het er dan ook prima uit en dat moest ook wel tegen deze makkelijk scorende tegenstander. En we zaten er ook lekker fel bovenop in de duels en de strijd om de afvallende bal. Dit resultaat en vooral het vertoonde spelletje geeft ons vertrouwen voor het vervolg van deze competitie”, liet Frank van den Heuvel, de linksbuiten van de zondagse afdeling van Voorschoten’97 weten.

Waar de thuisploeg op een tiende plek stond met drie uit vier namen de bezoekers uit Delft een ongeslagen, knappe tweede plek in met twaalf uit vier. Zouden de geel-groenen het succes van de eerste winst vorige week thuis tegen GSC ESDO (5-1) kunnen voortzetten? Dat was de grote vraag voor trainer Huib van Oostrom Soede, zijn spelers en de trouwe supporters langs de lijn. Op sportpark ‘Adegeest’ stuurde hij dan ook dezelfde basisspelers het veld in als vorige week.

Van dn Heuvel: ,,En die Delftse studenten hebben met elkaar een jonge, goed voetballende ploeg die lastig te bestrijden is. Het is dan ook jammer dat we de goede kansen direct aan het begin van de eerste helft niet konden benutten. Want pak je dan een voorsprong dan kan je helemaal je eigen spelletje spelen tegen zo’n tegenstander die moet komen. We vergaten onszelf echter in die wedstrijdfase te belonen. Maar we bleven wel met ons typische spelletje over de vleugels gevaarlijk genoeg om Taurus een zware voetbalmiddag te bezorgen.”

Na de rust waren er minder kansen voor de Voorschotenaren om voor het eerst de bordjes van het scorebord te verhangen. Maar na de slechte start dit seizoen met nul uit drie belooft het vertoonde spel veel voor de komende maanden. Met deze puntendeling komt Voorschoten’97 op vier uit vijf (10-13) en neemt hiermee nog steeds de tiende plek in.

Komende zondag is koploper SVV uit de tegenstander. Zij hebben vijftien uit vijf (26-6) en die wedstrijd is andermaal een goede graadmeter voor Van den Heuvel en zijn maten die toch een belangrijke rol in deze derde klasse B willen spelen. Van den Heuvel: ,,Twee jaar geleden hebben we al eens tegen ze gespeeld voor de beker. Het was toen ook al een hele goede ploeg. En ik heb begrepen dat ze nu ook voetballers hebben die in de top van het amateurvoetbal hebben gebald. Dus we kunnen lekker aan de bak!”

Laat na deze prima pot voetbal tegen de Delftse studenten dé les voor Voorschoten’97 zijn dat er ook een positieve invulling van de wet van Murphy is die van toepassing kan zijn op hun komende wedstijd tegen SVV: ‘Alles wat goed kan gaan, zal goed gaan!’.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans

Voorschoten’97 –Taurus 0-0.

Basisopstelling Voorschoten’97: Lamrabette, Hogewoning, Van Veen, Adriaanse, Van der Maas, Elligens, Van den Wijngaard, Van den Berg, Van den Heuvel, Hilders en Nikic.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read