zaterdag, juli 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam trainer Rob de Lange zeer tevreden ondanks 2-0 verlies tegen ROAC

Zwammerdam trainer Rob de Lange zeer tevreden ondanks 2-0 verlies tegen ROAC

-

Districtsbeker- ,,De handelingssnelheid ligt wat hoger, technisch zijn ze een tikje vaardiger en ze maken beter gebruik van de fouten van de tegenstander, in dit geval wij. Dat was zaterdagmiddag in een notendop het verschil tussen tweedeklasser ROAC en derdeklasser Zwammerdam.”

Aan het woord trainer Rob de Lange van Zwammerdam die zijn ploeg met 2-0 zag verliezen bij ROAC. ,,Zij waren in de eerste helft beter vond ik, maar in het tweede deel van de wedstrijd waren wij de bovenliggende partij. We verzuimden echter te scoren. Een fout in de omschakeling werd ons fataal en onze opponent scoorde het tweede doelpunt. Zoiets afstraffen is natuurlijk de kwaliteit van ROAC.”

De uitslag zal weinig verbazing wekken als men naar de kille feiten kijkt. De Lange is allerminst een geslagen man: ,,In de eerste 45 minuten zag je bij ons te veel ontzag voor de ploeg uit Rijpwetering. Na rust voetbalden we vrijuit en dan is het heerlijk om te zien wat wij kunnen. We voetbalden met wat jongens die normaal niet in de basis staan, maar staan te trappelen om zo’n plek te veroveren en dan ben ik ontzettend blij dat ze het niveau aan kunnen. We hebben dan wel verloren, maar wat mij betreft ook gewonnen. Je ziet dat we een brede selectie hebben die weinig voor elkaar onder doet. Dat hebben we nodig in de derde klasse waar de ploegen elkaar weinig ontlopen. Als we twee keer winnen staan we bovenin de middenmoot. Dat is de positie die met deze groep haalbaar moet zijn.”

ROAC-Zwammerdam 2-0  (1-0). 30.Bax 1-0, 64. Van Trigt 2-0.

Basisopstelling Zwammerdam: Samson, De Bruin, Van Zoest, Van Dorp, Schmand, Kremer, Bons, Peters, Woudenberg, Van Leeuwen, Bergshoeff.

Foto’s: Jaap Peters

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read