woensdag, juli 17, 2024
HomeStompwijk (zo)Stompwijk (zo) interviewsKoen Kemna: ,,Stompwijk'92 geeft niet op voor veilige stek"

Koen Kemna: ,,Stompwijk’92 geeft niet op voor veilige stek”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Stompwijk’92 boekte een even belangrijke als verdiende overwinning op Floreant. De ploeg van Erik van Manen was met 2-1 te sterk voor de Boskopers. Gevolg hiervan is dat er een gat geslagen is van acht punten naar een rechtstreekse degradatieplek en dat Floreant, dat nu veilig staat in de rangschikking, tot op zes punten is genaderd. Over het succes spraken wij met centrale verdediger Koen Kemna.

,,We kenden het belang van deze wedstrijd en zo hebben we ook gespeeld. Roodenburg en Floreant zijn de enige ploegen die nog bereikbaar zijn voor ons en in die zin moesten we de onderlinge tweestrijd tegen de ploeg uit Boskoop dus winnen. Dat is gelukt en de overwinning kwam ons absoluut toe, zeker op basis van de eerste helft. Voor ons is het jammer dat Roodenburg, nogal verrassend, won van SJZ. Dat neemt niet weg dat we nog niet gezien zijn voor wat betreft een veilige plek. We kijken in elk geval graag naar boven en niet zo zeer meer naar onderen.”

Over de eerste helft: ,,We wonnen heel veel tweede duels en waren scherper. Het was dan ook niet toevallig dat we twee goals maakten en zo zaten we goed in de wedstrijd. Na de rust was het zeker niet best meer en gingen zij pompen en daarin gingen we mee en vergaten te voetballen. Ze scoorden nog wel tegen, maar feitelijk bezien had het al 3-0 moeten staan. Het belangrijkste is in elk geval dat we dit zes punten duel gewonnen hebben. Met de recente zege op FC Oegstgeest erbij opgeteld, doen we het gewoonweg beter dan eerder in dit seizoen.”

Opvallend genoeg ging Stompwijk’92 een week eerder hard onderuit bij SJZ (7-1). ,,Alles wat mis kon gaan, ging mis en door knullige tegengoals was het al snel 3-0 en we kregen een rode kaart. Dan weet je dat je kansloos bent. We hebben er echter niet te lang bij stil gestaan, want het was gewoon een offday en die zitten er nu eenmaal tussen. Van wie je dan op de broek krijgt, maakt niet heel veel uit. Bij ons is de focus echter meteen op deze pot gegaan en dat heeft zich uitbetaald. Vooral over de eerste helft kunnen we heel tevreden zijn. In de maand maart krijgen we onder meer Sporting Leiden en MMO. Must win wedstrijden voor ons. We kunnen goede zaken doen als we zo spelen als nu tegen Floreant. We staan op zes punten en er zijn zeker nog mogelijkheden voor ons om boven beide strepen uit te komen.”

Na een goede individuele actie opende Nick Ammerlaan met enig fortuin de score voor de thuisploeg. Stijn van Rijn was daarna succesvol vanuit een hoekschop en die voorsprong bleek dus genoeg voor de vijfde seizoenszege van de Stompwijkers.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Van Rijn, Janson, Kemna, Van Bemmelen, Knijff, Den Haan, L. van Santen, Ammerlaan, Jacobs, Van Boggelen.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read