donderdag, juli 18, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg wint de burenruzie en beleeft ook nog eens een prima weekend!...

Meerburg wint de burenruzie en beleeft ook nog eens een prima weekend! (plus foto’s)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De Zoeterwoudse derby staat uiteraard niet gelijk aan die van Katwijk-Quick Boys of van Spakenburg, tussen de Rooien en de Blauwen, maar deze mag er zeker ook zijn! Ook al ligt er ruim drie km tussen de sportparken, het leeft aan beide kanten en dat blijkt wel uit alle festiviteiten op deze dag. De “oudjes” nemen het tegen elkaar op, activiteiten voor de jeugd en een heel programma voor de “derde helft”. Laten we ook het sportieve zeker niet vergeten, want voor  de thuisclub was de dik verdiende  2-0 overwinning op SJZ belangrijk om zich zodoende te plaatsen voor de nacompetitie. En door het verlies van FC Oegstgeest hebben de Rijndijkers het zelfs nog in eigen hand om tweede te worden en zodoende de eerste ronde van de nacompetitie te kunnen overslaan.

Ongetwijfeld heeft het aantal afwezigen bij de groen-witten een rol gespeeld, maar het was eigenlijk alleen de thuisclub dat de lakens uitdeelde en het was wachten op het openingsdoelpunt. Het opbouwen was het grote probleem bij de bezoekers en na slordig balverlies kreeg Tom Klumperman vanaf randje zestien de kans om de score te openen, alleen was zijn inzet nog niet doeltreffend. Na een klein half uur zette Floris Hazenberg voor en Klumperman kon net niet voldoende verlengen, uit de daaropvolgende aanval werd zijn kopbal van de lijn gehaald.

De 1-0 kwam toch nog onverwachts voor diezelfde Klumperman: ,,Ik hield rekening met de dieptebal, maar ik was eigenlijk in de veronderstelling dat hun keeper de bal zou onderscheppen, alleen door zijn misser kon ik de bal in het lege doel schieten. Ik dacht in eerste instantie dat hij nog voorlangs zou gaan, maar het liep goed af voor ons. Het was een belangrijk moment zo vlak voor rust, aangezien wij, en ook mijn persoontje, al wat mogelijkheden onbenut hadden laten liggen. Ik speel alweer een enkele jaren in het eerste en hoop dit jaar echt voor promotie te gaan, volgende week goed afsluiten en dan een rondje overslaan en dan vol voor de promotie. Gezien onze laatste wedstrijden heb ik daar alle vertrouwen in.”

Na de pauze was er nog een waarschuwingsschot van Joey Vink, allen bleek dit bijna het enige wapenfeit in de tweede helft. Even daarna werd uit een corner een inzet van Max van Steen van de lijn gehaald. Jesse Jasperse was zelf dichtbij een treffer, alleen stelde hij wel Van Steen in staat om heel beheerst de 2-0 te laten aantekenen. Door deze treffer naderde hij de nummer twee op de topscorerslijst van het LAV, Marc Griffioen, op twee treffers en zo noteerde hij alweer zij 23e doelpunt. De wedstrijd was gespeeld en de ervaren Guus de Goede had zich er bij neergelegd: ,,Natuurlijk miste wij verschillende basisspelers, maar ik vind dat geen excuus voor ons matige spel vandaag. Dit blijft toch een speciale wedstrijd en dit is denk ik mijn vijfentwintigste derby, maar de manier waarop wij deze wedstrijd verliezen is heel teleurstellend. Meerburg was gewoon feller en wij kwamen steeds een stap te laat, bleven te veel hangen in lange ballen spelen. Positief vond ik wel dat er een paar A junioren inkwamen die zich goed staande hielden.”

Vervolgend: ,,Ik ben opgelucht dat het weer goed gaat met Mitchell Hensing, die zelfs in een ambulance onderzocht moest worden. Volgende week weer vertrouwen opbouwen en dan vol voor de nacompetitie.”

In tegenstelling tot bij de eerder genoemde amateurderby’s was er vandaag geen politie, laat staan ME aanwezig, en was er na de wedstrijd nog een ontspannen sfeer. Voor de in grote getale aanwezige Dorpers zal de terugtocht via het bomenlaantje of het molenpad qua gevoel iets langer hebben geduurd, maar er volgt op zeker nog een toetje vanwege de al maanden terug veroverde periodetitel.

Meerburg gaat volgende week voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie naar Boskoop om het op te nemen tegen Floreant. De Rijndijkers hebben voldoende aan een gelijkspel om de belangrijke tweede plaats te behouden, al spelen de Boskopers ook nog om uit de nacompetitie te blijven. SJZ sluit op Haasbroek het seizoen af tegen het vrijwel nergens meer voor spelende NSV’46 en hopen dan weer het goede gevoel voor de nacompetitie terug te krijgen.

Meerburg-SJZ 2-0 (1-0) 41. Klumperman 1-0, 55. Van Steen 2-0.Scheidsrechter: Hooijer

Basisopstelling Meerburg: Haak, Verrra, Straathof, Paulides, S. Hazenberg, Jasperse, Barthen, T. Klumperman, Van Steen, F. Hazenberg, Overduin.

Basisopstelling SJZ: Koek, Loomans, De Klerk, De Goede, Rietkerken, Mitchel Hensing, Van der Helm, Mike Hensing, Vink, Van Rijn.

Fotoreportage 1e helft: Eric van der Wijngaard

Must Read