woensdag, juli 17, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgKrakerrrrr van de Week: Teylingen-Meerburg

Krakerrrrr van de Week: Teylingen-Meerburg

-

Yannick de Groot (Meerburg) aan het woord

Derde klasse A (zondag)- Komende zondag treffen Teylingen en Meerburg elkaar, ofwel de nummers 2 en 1. De Sassenheimers hebben een achterstand van 1 punt, achttien om negentien. De ploeg van Laurens Mouter verloor nog niet, maar verspeelde al wel drie keer punten. Aan het woord jongeling Yannick de Groot over de voorbije weken en de naderende krakerrrrr van de week.

Vorig jaar speelde Yannick de Groot nog in de A-junioren. Dit jaar kreeg hij een plekje in de selectie en ietwat tot zijn (prettige) verbazing veroverde hij snel een basisplek. ,,Ik had niet verwacht, dat het zo snel zou gaan. De overgang was ook niet zo groot: vorig jaar heb ik in de laatste maanden van het seizoen een aantal keren meegedaan met het tweede en getraind met het eerste. Ik was dus al redelijk gewend aan het hogere tempo en wat er fysiek van je gevraagd wordt. Wat dat laatste betreft was de wedstrijd tegen SJZ een maatstaf. De spelers van beide kanten gingen tot op het randje, maar ik kon me goed handhaven vond ik.”

De ‘burenruzie’ is De Groot eigenlijk wel goed bevallen: ,,Geweldige sfeer natuurlijk. Met duizend man langs de lijn die fel meeleven is het anders voetballen dan met een plukje kijkers hier en daar. Dan staan jij en je team er ook vanaf de allereerste seconde.”

Wat dat betreft lijkt de ploeg uit Zoeterwoude hardleers. Tegen Alphen leidde een slap begin snel tot een achterstand en uiteindelijk tot een kansloze nederlaag. De Groot:  ,,Je zou denken dat we ervan geleerd hebben, maar de week erna tegen ASC was het van een zelfde laken een pak. In no time stonden we weer met 0-2 achter. Je zou het een hardnekkige fout kunnen noemen. Tegen ASC konden we het nog recht zetten; dat lukte niet tegen Alphen. Dat is in mijn ogen echt een sterk team, veel beter dan bijvoorbeeld Graaf Willem II/VAC.”

DSC_0059 (Small)

De in Amsterdam studerende student communicatiewetenschappen ziet naast het eerder genoemde Alphen ook Teylingen als een titelkandidaat. ,,Teylingen eindigde vorig jaar achter Hillegom. Die ploeg was echter van een andere orde. Dit seizoen lijkt Teylingen het moeilijker te hebben. We zouden daar kunnen winnen naar mijn mening. Dan moeten er wel aan twee voorwaarden worden voldaan: scherp zijn vanaf de allereerste seconde is daar een van. Ik mag hopen dat dit zondag wel gaat lukken. Ook moeten we de kansen meer afmaken. Als je ziet welke mogelijkheden we tegen ASC en Alphen onbenut laten, dan is dat gewoon zonde. Je houdt de tegenpartij in het zadel.”

Een kritische noot van de jeugdige middenvelder. Ondanks erkende ‘killers’ voorin als Joep van Vuren en Mats van der Poel kan het blijkbaar nog beter. Dat lijkt, gelet op het feit dat de ploeg uit Sassenheim slechts zeven tegendoelpunten heeft uit acht wedstrijden, een harde noodzaak. ,,Er is”, zo gaat De Groot verder, nog een derde kampioenskandidaat: wij. Als wij onze minpunten kunnen verbeteren zijn wij absoluut een gegadigde voor de eerste plek. Lukt dat niet, dan maar promotie via de nacompetitie. We moeten volgend jaar in de tweede klasse spelen.”

Nog even terug de geschiedenisboeken in: vorig seizoen opende Teylingen de competitie tegen Meerburg en won met 5-3. Van der Voort scoorde destijds vijf keer (!). Voor de Rijndijkers scoorden Ramon Weijers, Mats van der Poel en Joep van Vuren. In Zoeterwoude werd het 3-4 op 26 april van dit jaar. Levi Paulides en Joeri van der Voort (2) troffen doel voor het team van Ron de Roode. Enkele seizoenen daarvoor kwamen de tegenstanders van zondag elkaar niet tegen. Wel in het seizoen 2011/2012: Op sportpark ‘De Roodemolen’ werd het 2-7 en thuis won Meerburg eveneens: 3-1.

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read