dinsdag, juli 23, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgBeloning voor goed voetballend Warmunda

Beloning voor goed voetballend Warmunda

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Warmunda bezocht zaterdagmiddag Roodenburg. Beide ploegen bevinden zich al een tijdje in mindere vorm en konden best een winstpartij gebruiken.

De thuisploeg maakte een enigszins roerloze start van de wedstrijd door. Reeds in de eerste minuten werd duidelijk dat de jonge ploeg moeite heeft een behoorlijk middenveld te formeren, wat voor de kijkers resulteerde in een veelal open blik op het door de enorme regenval nog meer gehavende hoofdveld op sportpark Noord. Warmunda liet daarentegen duidelijk merken genoeg te hebben van de lange bal. De Warmondse ploeg liet de bal rond gaan en maakte van het openliggende middenveld gebruik om opbouwend richting het doel van hun opponent te spelen. De rappe Kevin van Benthem brak al snel gevaarlijk uit en ook zijn actie na een corner zorgde ervoor dat Roodenburg keeper Bastian van Stephoudt in actie moest komen. Roodenburg werd hierdoor wel wakker geschud. Het zocht de aanval op, creëerde best aardige kansen, maar echt resultaat bleef uit.

De druk die Warmunda zette bleek efficiënter. Stan van Rijn scoorde de 0-1 en aan de overkant waagde Roodenburger Souhail Mkadmi een prima poging op de gelijkmaker, maar deze kans verdween naast de goal van Rens van der Zwet. Warmunda was overduidelijk niet voornemens het bij een 0-1 stand te laten. Mike Zwijnenburg pakte zijn kans en scoorde, na een goed opgezette aanval, de 0-2. Dat het geluk Roodenburg niet mee zat, bleek uit een mooi afstandsschot van Younes Oulmoudem, welke op de lat eindigde. Ook een door Whalid Bekhir gewaagde doelpoging vond zijn weg niet tussen de palen.

Na de rust keerde een strijdlustig Roodenburg terug in het veld. Alles en iedereen bleef voetballen en hoewel de motivatie om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken niet ontbrak, maakte Warmunda gretig gebruik van de ruimte die hierdoor ontstond. Een tweede goal van Zwijnenburg bracht de stand op 0-3 en snel hierop bracht Brian van Noort de eindstand voor Warmunda op 0-4.

Van Bentem oogde als een gelukkig man bij het verlaten van het speelveld. Op de vraag of hij een reactie had op de wedstrijd benoemde hij: ,,Eigenlijk heb ik er niet zoveel op te zeggen. We hebben met zijn allen afgesproken hier 120% te geven vandaag. Door hard te werken, bereikten we een mooi resultaat. Hier ga ik nog even van genieten.”

Roodenburg aanvoerder Belkhir kon uiteraard niet meer dan kritisch kijken naar de nederlaag van zijn ploeg. ,,We hebben goede voetballers, maar heel weinig geluk. Dat ik topscorer ben van dit team met 3 goals dit seizoen zegt eigenlijk wel genoeg. We creëren wel kansen, maar scoren gewoon niet. Dat we desondanks altijd blijven proberen te voetballen, maakt mij toch trots.”

Opstelling Roodenburg: Oulmoudem, Bouchnafa, Kouskouss (Abdeslam Bouhchlaf), Belkhir, Zoulali, Er-Rabt (Hakim Bouhchlaf), Mouchih (Irdi), Foudal, Serraj, Mkadmi, Van Stephoudt

OpstellingWarmunda: Van der Zwet, Komen, Van Leeuwen, Holverda, B.van Noort, Mastenmaker, M.van Noort (Harmouch), Van Bentem (Van Riessen), Van Rijn (Van der Boon), Zwijnenburg, Korenvaar.

Sandra Akerboom
Sandra Akerboom
Columniste, RCL, rots in de branding sinds 2013, ontaard lief, altijd behulpzaam, vrouw in de redactie, sandra@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read