woensdag, juli 17, 2024
HomeZaterdagVierde klasseRoodenburg verbaast zichzelf met ruime zege op SJZ (3-0)

Roodenburg verbaast zichzelf met ruime zege op SJZ (3-0)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Roodenburg bewees zichzelf een goede dienst door SJZ met 3-0 te verslaan. De Leidenaren namen met deze zege revanche voor de smadelijke verliespartij in de heenwedstrijd in Zoeterwoude (7-1). De Leidenaren, die strijden voor rechtstreeks lijfsbehoud, behielden door deze zege hun voorsprong van zes punten op concurrent Stompwijk’92. Voor SJZ, al in het bezit van een periodetitel, blijft het in 2024 kwakkelen geblazen. De groen-witten leken na de eclatante zege van vorige week op Stompwijk’92 de stijgende lijn weer gevonden te hebben, maar afgelopen zaterdag ging het in Leiden-Noord weer flink mis voor de formatie van Kevin Bos.

Roodenburg-verdediger Mohammed Azarfane gaf toe dat zijn ploeg vooraf erg op zag tegen de confrontatie met SJZ. Azarfane:,,Wij zien SJZ als de sterkste tegenstander waartegen we dit seizoen gespeeld hebben. Hennie de Klerk, onze interim-coach, had vooraf een strijdplan gemaakt om in ieder geval achterin de nul te houden, want dat is toch de basis voor een resultaat. In de eerste helft kwamen we al snel op een 2-0 voorsprong en toen begonnen we echt te geloven dat er vandaag iets mogelijk was. Na rust was het voor ons vooral tegenhouden, maar met veel inzet en wat geluk slaagden we daarin. Toen we vlak voor tijd de 3-0 scoorden was het gebeurd. Dat we met een zo’n overwinning tegen SJZ van het veld zouden stappen hadden we nooit gedacht, maar als je als team hard voor elkaar werkt, dan is er blijkbaar veel mogelijk. Volgende week spelen we tegen onze concurrent Floreant en als we met dezelfde instelling spelen als vandaag, dan moet ook daar een goed resultaat mogelijk zijn’’, aldus de tevreden aanvoerder.

SJZ-trainer Kevin Bos daarentegen beleefde een teleurstellende middag. Bos: ,,Roodenburg speelde in het begin goed, terwijl ik ons voor rust vooral zwak en apatisch vond. Roodenburg heeft overigens voorin een aantal aardige spelers rondlopen en als wij niet thuisgeven dan kunnen we tegen zo’n zeperd aanlopen. We zitten in een moeilijke fase, maar als je echt de wil hebt op te promoveren, dan moet je ook dit soort potjes tot een goed eind weten te brengen. We geloven nog steeds in ons systeem en in elkaar, maar als we onze mindset niet op orde hebben, dan zijn we kwetsbaar. Het is natuurlijk lekker dat we al verzekerd zijn van het spelen van p/d-wedstrijden, maar we moeten ervoor oppassen dat we niet verder gaan verslappen. Het kampioenschap is uit beeld, maar de tweede plaats in de eindrangschikking is nog steeds haalbaar. Als we tweede worden, dan stromen we direct door naar de tweede ronde van de p/d-competitie, dus daar mikken we nu op”,  aldus de Zoeterwoudenaar tot besluit.

Roodenburg – SJZ 3-0 (2-0) 15. Bardaa 1-0, 23. Zoulali 2-0, 80. Irdi 3-0.

Must Read