zaterdag, juli 20, 2024
HomeStompwijk (zo)Stompwijk (zo) interviewsStompwijk'92 toont zich reuzendoder; eerste nederlaag voor Teylingen

Stompwijk’92 toont zich reuzendoder; eerste nederlaag voor Teylingen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op 3 februari had FC Oegstgeest al ondervonden dat een uitbeurt bij Stompwijk’92 wel eens vies kan tegenvallen. De huidige nummer twee verloor met 2-0 en om die reden maakte Erik van Manen al een dolletje met Rob Jonkman voorafgaand aan de wedstrijd tegen koploper Teylingen. ,,We kunnen gekke dingen doen hier. We hebben jullie eerder geholpen door FCO te verslaan, maar ook jullie krijgen het lastig vandaag.”

Uiteindelijk kreeg Van Manen gelijk. Stompwijk’92 kwam weer sterk voor de dag en bracht Teylingen de eerste nederlaag toe van het seizoen: 3-1. ,,We staan op een p/d-plek en gaan er alles aan doen om ons veilig te spelen, maar ik ben nog steeds van mening dat wij ook top vijf hadden kunnen spelen. We zijn alleen niet constant genoeg en dikwijls niet compleet. Dat heeft ons al meerdere malen opgebroken. Een weekendje weg daar, een weekendje weg zo en ga zo maar door. Maar goed, dat is ook Stompwijk’92 en dat weet ik al een tijdje. Op zich jammer, maar als we tot dit in staat zijn zoals vandaag dan moeten we ons in veiligheid kunnen spelen. We hielden er al rekening mee dat Roodenburg ook zou winnen, maar dit zijn voor ons bonuspunten en daar zijn we dan ook heel blij mee.”

Jonkman erkende dat het gesprekje plaats vond. ,,Ik moet ook de complimenten uitdelen aan Stompwijk’92. Dit hebben ze prima gedaan, hoewel het op zich niet eens nodig was om te verliezen. Aan de andere kant weet je ook dat het heel lastig is om ongeslagen te blijven. Elke ploeg wil van ons winnen en ik moet ook erkennen dat we de laatste weken niet de pannen van het dak spelen. Er zaten al wat nipte overwinningen tussen en elke ploeg maakt een mindere fase mee in competitieverband. We gaan het echter ook niet groter maken dan het is en achteraf blijkt dat FC Oegstgeest verloren heeft. Natuurlijk hadden we nu wel een groot slag kunnen slaan, maar we moeten ons neerleggen bij deze nederlaag. Niet goed genoeg en zij hebben toegeslagen.”

Van Manen: ,,Deze zege was zeker niet gestolen, hoewel Teylingen voetballend echt wel beter is. Wij speelden echter in onze kracht en naar ons vermogen en dan hebben we weldegelijk wapens om tot zo’n resultaat te komen. We zijn in de prettige omstandigheid dat Bart van Boggelen in blakende vorm steekt en Nick Ammerlaan blijft altijd een handenbinder. Lars van Santen loopt drie wedstrijden in 1 wedstrijd en daarnaast stond het achterin ook prima en hebben we een prima keeper staan. Dus zo gek is het ook weer niet dat we dan uiteindelijk bovendrijven. Soms zit het ook wat meer mee dan anders.”

Nog eens Jonkman: ,,We kregen in de eerste helft echt wel genoeg kansen, maar we sprongen er niet goed mee om. Na hun voorsprong werd het lastiger omdat je dan weet dat ze nog compacter gaan spelen. Dat hebben ze goed uitgevoerd. Bij 2-0 werd het nog moeilijker omdat er nog meer ruimtes gaan komen. We moesten wat forceren, maar konden het niet meer repareren. Het is even een tik, maar we moeten de draad weer oppakken. Zij hebben gevochten als leeuwen en dit keer moesten we ons meerdere erkennen. Wellicht is dit een wekker die af gaat en zo bezien kan het ook goed uitpakken de komende tijd. Ons doel blijft hetzelfde en het vertrouwen blijft ook gewoon aanwezig.”

Stompwijk’92- Teylingen 3-1. Van Boggelen 1-0, Van Boggelen 2-0, Gozeling 2-1, Paulissen 3-1.

Basisopstelling Stompwijk’92: van Leeuwen, Janson, Van Veen, Kemna, Knijff, L. van Santen, Van de Arend, Den Hartog, Den Haan, Ammerlaan, Van Boggelen.

Basisopstelling Teylingen: Van Beek, Witkamp, Van den Nouland, Slaman, Heemskerk, Prange, Hoogkamer, Van Steijn, Guijt, Van der Zon, Ritzen.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read