donderdag, juli 25, 2024
HomeZaterdagVierde klasseThomas van Kesteren schiet Warmunda naar eerste seizoenzege

Thomas van Kesteren schiet Warmunda naar eerste seizoenzege

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Warmunda kreeg afgelopen zaterdag op het eigen Sportpark Overbos bezoek van Floreant. Voor de Boskopers, die vorige week het treffen tegen NSV’46 zag worden afgelast, was het bezoek aan Warmond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Warmunda opende vorige week met een verliespartij bij SJZ (2-0), maar deze uitglijder werd in de eerste thuisbeurt van deze voetbaljaargang goedgemaakt. De ploegen hielden elkaar lang in balans, maar het was uiteindelijk Thomas van Kesteren die zijn reputatie als erkend doelpuntenmaker eer aan deed. De spits was met zijn treffer weer van grote waarde van zijn ploeg, een doelpunt die uiteindelijk beslissend bleek te zijn (2-1).

Warmunda kende een bliksemstart en kwam via een vroege treffer van Kevin van Bentem al vlot op voorsprong (1-0). Na ruim een half uur spelen kwamen de bezoekers op gelijke hoogte en met deze stand gingen beide ploegen ook richting kleedkamer. In de tweede helft schoot Thomas van Kesteren, na goed voorbereidend werk van Van Bentem, zijn ploeg naar een nieuwe voorsprong. De bezoekers gingen hierna met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg hield, soms met wat kunst-en vliegwerk, stand (2-1).

Voor Finn van Dam was de wedstrijd tegen Floreant een ontmoeting om te onthouden. De jongeling maakte tegen de geel-blauwen zijn competitiedebuut voor Warmunda en zag zijn eerste optreden in de hoofdmacht worden beloond met drie punten. Van Dam keek dan ook met veel genoegen terug op de wedstrijd. Van Dam:,, Ik heb heel  mijn jeugd bij Warmunda gespeeld en dan is het een mooi moment wanneer je debuteert in het eerste elftal van je club. Normaal gesproken speel ik voor de JO23, maar door een aantal blessures, waaronder van mijn broer Ties, kreeg ik vandaag mijn kans. Bij de JO23 sta ik centraal in de verdediging, maar vandaag moest ik op het middenveld spelen. We kregen het aan het eind best zwaar, maar uiteindelijk lukte het ons om de zege over de streep te trekken. Wat mijn sportieve doelstellingen bij Warmunda zijn? Ik hoop op termijn een basisplaats te kunnen veroveren en uiteindelijk samen met mijn oudere broers Sil en Ties in het eerste elftal van Warmunda te spelen. Dat is toch wel een grote droom’’, zo blikte Van Dam vooruit.

Warmunda – Floreant 2-1 (1-1) 2. Van Bentem 1-0, 36. Floreant 1-1, 66. Van Kesteren 2-1.

Basisopstelling Warmunda: Kerkvliet, Van Dockum, Van Leeuwen, B. van Noort, Van Riessen, M. van Noort, Safi, Schifferli, Gashi, Van Kesteren, Van Bentem.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Must Read