vrijdag, juli 19, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwing vierde klasse (24-25 september)

Voorbeschouwing vierde klasse (24-25 september)

-

Op de zaterdag gaat het crescendo met een aantal Leidse clubs in de vierde klasse. Op de zondag kan dat niet zo worden gesteld. Maar wat te denken van de andere regioclubs? Hoe gaat het daar? Een wekelijks rondje voorbeschouwen.

Zaterdag

4A

Na drie speelrondes zwaait Roodenburg de scepter in 4A. Dankzij een iets beter doelsaldo zien de Leidenaren Oegstgeest nog net onder zich. De ploeg van Nino Poulina, die het opnam tegen zijn oude team, had afgelopen zaterdag geen kind aan Football Factory: 6-0 en zette de zegereeks daarmee voort. Komende zaterdag wacht een op het oog stuk zwaardere kluif, als Roodenburg afreist naar De Zilk. Daar is Van Nispen, de ambitieuze nieuwkomer in deze klasse, de uitdager. Het nieuwbakken elftal vol oud-Hoofd- en Eerste Klasse-spelers, kon in de beker geen vuist maken, maar begon het competitieseizoen met overtuigende zeges op Wassenaar (1-4) en UDO (6-0). Afgelopen zaterdag gingen de Zilkers echter onderuit bij Blauw-Zwart: 2-1. DeWassenaarders scoorden twee keer in de extra tijd! Desalniettemin lijkt Van Nispen een rol van betekenis te kunnen gaan spelen, en dus is Roodenburg gewaarschuwd.

Medekoploper en titelkandidaat Oegstgeest gaat voor de vierde achtereenvolgende zege als het verrassend goed presterende KSD-Marine een bezoek brengt aan de Voscuyl. De mariniers, die eenvoudig afrekenden met VVSB en Wassenaar en FC Rijnland op 2-2 hielden, hopen een minder marginale rol te spelen dan het de afgelopen seizoenen steeds deed. Trainer Huig-Jan Heeringa van de Oegstgeestenaren houdt een duidelijk doel voor ogen: ,,We weten dat we zullen moeten dealen met de vierde klasse. Dat blijft nu eenmaal een jammerlijke aftocht, maar we moeten er nu voor zorgen om direct terug te keren naar de derde klasse. Het liefst via de titel en anders via de nacompetitie.” Na overwinningen op Woubrugge, WVC en VVSB moet nu KSD-Marine het volgende slachtoffer worden.

LVV Football Factory ging tijdens de seizoensouverture onderuit tegen buurman VV Leiden, maar herpakte zich vervolgens met een keurige zege op Woubrugge (3-2). Afgelopen zaterdag ging de ploeg van Carlos Pinas echter weer hard onderuit, en zo lijkt de universiteitsclub af te stevenen op een wisselvallig seizoen. Komende zaterdag gaan de roodzwarten de strijd aan met Oosterheem, dat nog wacht op haar eerste punt deze competitie.

3-small

De Zoetermeerders gingen zaterdag nog met 1-3 onderuit tegen UDO, dat daarmee de eerste overwinning sinds de overstap naar de zaterdag boekte. ,,We hadden deze overwinning wel even nodig. Het was op het laatst even billenknijpen en we hielden alleen maar tegen. Het smaakt heel lekker dat we deze wedstrijd uiteindelijk over de streep wisten te trekken”, vertelde de scorende Laurens Franken na afloop. Zaterdag mikt Franken samen met broers Pascal en Marnix en de rest van zijn ploeggenoten op de eerste thuisoverwinning. Dat zou mogelijk moeten zijn, wanneer het eveneens in de middenmoot bivakkerende sv Wassenaar op bezoek komt.

FC Rijnland tot slot staat voor een pittige opgave. De ploeg van Roberto Escudero is zaterdag gastheer van Blauw-Zwart, dat een gooi wil doen naar de titel. De Wassenaarders verloren net als FC Rijnland nog niet, al moet laatstgenoemde de beslissing van de KNVB afwachten aangaande een nog niet uitgespeelde wedstrijd tegen VVSB (0-2 achterstand). Afgelopen zaterdag verspeelde FC Rijnland jammerlijk een 2-0 voorsprong op het terrein van KSD-Marine, waardoor een punt resteerde (2-2).

Woubrugge- VV Leiden wordt deze week separaat belicht!
Zondag

4A

Leidsche Boys kende nog weinig succes deze jaargang. Voorlopig staat de teller op één punt, die afgelopen zondag werd behaald tegen GOL Sport (1-1). ,,Ik zeg niet dat wij een hoogvlieger zijn en dat onze techniek nu zo verfijnd is, maar wij gaan echt nog wel beter worden. Het is al eerder gezegd; het is nog even wennen aan elkaar. Toen ik terugkwam kende ik niet veel jongens. Er zijn diverse spelers van buitenaf gekomen en dan heb je even tijd nodig om elkaar te leren begrijpen in het veld. Dat krijgt onze trainer Jan Wansink echt wel voor elkaar, maar nu zijn we nog niet zover”, klonk aanvaller Kevin Groenendijk optimistisch doch realistisch. Of komende zondag te vroeg komt, zal blijken in Boskoop, waar Floreant gastheer is. Na twee zeges en een nederlaag staan de siertelers vierde.

Ook Roodenburg beleefde een weinig succesvolle start met nul punten uit drie wedstrijden. In die drie duels incasseerde de Leidenaren ook al zeventien doelpunten. Vier daarvan vielen afgelopen zondag, toen Taurus met 0-4 te sterk was op Sportpark Noord. Wellicht dat zondag het tij kan worden gekeerd. Dan staat de ploeg van Nouri Essaoui voor de stadsderby met GOL Sport, dat aan het gelijkspel met Leidsche Boys eveneens het eerste punt van dit seizoen overhield.

Hans Stehouwer
Hans Stehouwer
Verslaggever sinds 2014. Ook elders journalistiek actief. Voorbeschouwingen en Facebook, laat Hans maar schuiven, Hans@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read