donderdag, juli 25, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 15 april

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 15 april

-

De vierde klasse A zaterdag maakt zich klaar voor een ongekend spannende seizoensontknoping. Met nog zes competitiewedstrijden te gaan lijkt de titelstrijd te gaan tussen Zevenhoven en BSC’68. Door de versterkte degradatieregeling, de onderste drie ploegen degraderen direct naar de vijfde klasse en de twee clubs daarboven moeten p/d-wedstrijden spelen voor lijfsbehoud, zijn veel clubs nog niet zeker van een langer verblijf in de vierde klasse, maar tegelijkertijd maken een aantal van die clubs ook nog kans op een ticket, die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden. Het kan in deze klasse dus nog alle kanten op.

Kickers’69 – LSVV’70

Mocht Kickers’69 de komende wedstrijd tegen LSVV’70 verliezen, dan is degradatie voor de ploeg van Dennis Bos officieel een feit. Of het ’rampzalig’ voor Kickers’69 is dat ze volgend seizoen een niveautje lager moeten acteren, is nog maar zeer de vraag. De Leimuidense formatie beschikt over een aantal jeugdige talenten, die aan de hand van de nieuwe trainer Angelo Leverock (voormalig trainer van Alphia, waarmee hij promoveerde naar de derde klasse) een frisse herstart gaan maken in de vijfde klasse. Voor LSVV’70 is er nog een hoop om voor te spelen. De Leidenaren staan momenteel op de negende plaats van de ranglijst, een positie die in de eindklassering net voldoende zou zijn voor handhaving. Het verschil tussen nr. 6 (Meerburg) en nr.11 (Woubrugge) is slechts vijf punten, dus het lijkt niet onwaarschijnlijk dat het onderin tot de laatste competitiedag spannend zal blijven. Het heentreffen tussen beide clubs eindigde in een 3-0 overwinning voor de roodhemden.

Hazerswoudse Boys- Woubrugge

Hazerswoudse Boys is een club die in de vierde klasse traditioneel meespeelt om de prijzen, maar deze voetbaljaargang verloopt tot nu toe zeer teleurstellend voor de zwart-witten. De huidige 12e plaats op de ranglijst zou in de eindklassering directe degradatie naar de vijfde klasse voor de Hazerswoudenaren betekenen. Komend weekend krijgt Hazerswoudse Boys bezoek van Woubrugge, dat een plekje hoger is geklasseerd. Woubrugge verzamelde acht punten meer dan de gastheren, dus alleen bij winst mag Hazerswoudse Boys blijven hopen op minimaal nog een jaartje in de vierde klasse. De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde in 1-3 overwinning voor Hazerswoudse Boys.

NSV’46 – Teylingen

Beide teams kunnen tot nu toe nu toe terugkijken op een wat teleurstellend seizoen. Vooraf was de verwachting dat zowel NSV’46 als Teylingen dit seizoen een rol van betekenis zouden gaan spelen, maar in de praktijk liep het allemaal net wat anders. Het pakken van een periodetitel lijkt er voor beide clubs niet meer in te zitten en zelfs een langer verblijf in de vierde klasse is nog niet helemaal zeker. Voor beide ploegen is het dus zaak om ook in de laatste wedstrijden van het seizoen te blijven strijden voor de punten. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Nicolaas Boys – Meerburg

Alhoewel de klassering op de ranglijst anders doet vermoeden, Nicolaas Boys staat vijfde en Meerburg is als zesde geklasseerd, zijn beide clubs nog niet definitief zeker van lijfsbehoud. De afstand met Warmunda, die op de 10e plek staat wat in de eindklassering het spelen van p-d/wedstrijden zou betekenen, is respectievelijk 5 en 4 punten, dus freewheelend de laatste  competitiewedstrijden uitspelen zit er voor beide clubs (nog) niet in. Het eerste duel in Zoeterwoude Rijndijk tussen beide clubs eindigde in een 0-1 overwinning voor de mannen van Mo Bougrine.

Warmunda – Roodenburg

Warmunda zal met veel plezier terugkijken op de twee overwinningen op buurman Teylingen van eerder dit seizoen, maar overall kan het seizoen voor de Overbos-bewoners toch als ‘bleekjes’ worden bestempeld. De mannen van Barry van Rijn en Remco Breuer staan op de 10e plek van de ranglijst en als dit ook de eindklassering zou gaan worden, dan moeten de Warmonders na de reguliere competitie aan de bak om het vierdeklasserschap te behouden. Zover wil men het in Warmond zeker niet laten komen en de kans dat Warmunda nog wat gaat klimmen op de ranglijst is zeker niet ondenkbeeldig. De ploegen die vlak boven de Warmonders zijn geklasseerd zijn nog in het zicht. Eén van die ploegen is Roodenburg. De Leidenaren wonnen afgelopen zaterdag hun inhaalwedstrijd bij Kickers’69 en staan vier punten boven Warmunda. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 4-1 overwinning voor Roodenburg. Later in de week volgt nog een interview met de doelman van de ploeg van Het Overbos.

Overige wedstrijden  in deze klasse: SJZ – Zevenhoven (zie later de Krakerrr van de Week), SJC – BSC’68.

Must Read