donderdag, juli 25, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 27 mei

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 27 mei

-

Nicolaas Boys- Warmunda

De opdracht voor Warmunda is op papier eenvoudig te noemen. Winnen van Nicolaas Boys en de competitie zit erop en de zekerheid over een langer verblijf in de vierde klasse is een feit. Door een overtuigende 7-1 overwinning op Kickers’69 werd het verliezende Roodenburg gepasseerd en dus gloort er hoop en opluchting bij de manschappen van Barry van Rijn en Remco Breuer. Mocht Warmunda gelijk spelen dan zullen de ogen direct gericht zijn op de gebeurtenissen bij het Leidse onderonsje tussen Rodoenburg en LSVV’70. Bij een zege voor de thuisploeg is dat uiteraard niet anders. Voor de Boys staat er niets meer op het spel, maar des temeer voor trainer Mo Bougrine. Hij staat volgend seizoen aan het roer bij Roodenburg en heeft er dus belang bij om Warmunda te vloeren.

Roodenburg- LSVV’70

Van een salonremise kan vooraf geen sprake zijn, want daarmee zou Roodenburg een groot risico lopen want het heeft het niet meer in eigen hand. Het kan natuurlijk zijn dat een gelijkspel tijdens of na de pot wel voldoende is, maar dat is afhankelijk van de tussenstand of eindstand van Warmunda. Voor LSVV’70 is een punt wel genoeg voor een langer verblijf in deze klasse, maar daar valt lastig op te spelen. Mocht Roodenburg winnen dan kan LSVV’70 veroordeeld worden tot het spelen van de nacompetitie, maar dat is ook weer afhankelijk van het resultaat in Nieuwveen. Hoe dan ook; de spanning zal oplopen tot grote hoogte en één van de drie ploegen, ofwel een Leidse club of Warmunda, zal het bokje zijn.

Woubrugge- Zevenhoven

Woubrugge zal nacompetitievoetbal moeten gaan spelen en zal waarschijnlijk een makkelijke prooi zijn voor Zevenhoven, omdat het nul belangen heeft bij winst. Of het moet zijn om het zelfvertrouwen op te vijzelen. Zevenhoven is bij winst zeker van de titel en plaatsing voor de derde klasse. Over Woubrugge wordt verder nog gesproken in de LAV Voetbaltafel waar Kelvin Hoogendoorn deze week te gast was. Binnenkort op beeld!

Kickers’69- SJZ

Weken terug degradeerde Kickers’69 al uit deze klasse en in Leimuiden willen ze na dit seizoen weer gaan opbouwen en proberen om straks in de vijfde klasse een rol van betekenis te gaan spelen. Dit seizoen staat het aantal zeges nog steeds op 1 en dat is wel heel karig. SJZ heeft ook geen behoefte om mee te werken aan een tweede overwinning voor de oranjewitten, want formeel is er nog een punt nodig om de nacompetitie veilig te stellen. Bij een nederlaag is de brigade van Arie van Duijn echter ook zo goed als zeker als de nummer drie of vier. Dat is afdoende voor de nacompetitie. Het lijkt er echter op dat groen en wit hongerig is na de nederlaag tegen de buren uit Zoeterwoude.

Meerburg- NSV’46

Een wedstrijd tussen de nummers vier en zeven. Beide ploegen zullen het seizoen goed willen afsluiten, maar voor de formatie uit Noorden valt er niets tastbaars meer te halen, terwijl de Rijndijkers na een meer dan meeslepende derby tegen SJZ juist al een periodetitel pakten. Voor de ploeg van Jelle Korbee en Ronald van Delft gaat het spel na deze wedstrijd pas weer op de wagen.

BSC’68- Teylingen

Een wedstrijd die er voor Teylingen niet echt meer toe doet. De ploeg van Rob Jonkman zou nog vierde kunnen worden wanneer het zelf wint en Meerburg verliest. Een prijs zit er edoch niet meer in en dus kan het vizier naar het volgende seizoen. Het heeft er alle schijn van dat de roodzwarten dan daadwerkelijk een gooi zullen willen doen om deze klasse te verlaten. Er zijn al de nodige versterkingen gemeld en de huidige selectie mag er ook al zijn, hoewel de resultaten dit seizoen te wisselvallig waren. Voor de thuisploeg staat er wel veel op het spel, want de Benthuizenaren hopen bij een zege op een struikelpartij van koploper Zevenhoven. BSC’68 heeft een punt minder, maar het doelsaldo is wel een fractie beter. Dat is enkel doorslaggevend wanneer Zevenhoven verliest en BSC’68 gelijk speelt. Teylingen speelde vorig seizoen in de slotronde nog om de titel, maar dat ging faliekant mis.

Overig: SJC- Hazerswoudse Boys

Stand onderin: 8. LSVV’70 36 (-12), 9. Warmunda 34 (+5), 10. Roodenburg 33 (+11).

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read