donderdag, april 25, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A zaterdag 27 januari

Voorbeschouwing vierde klasse A zaterdag 27 januari

-

Football Factory – VVSB

De studentenclub uit Leiden neemt bijna zoals gebruikelijk een positie in ergens in de onderste regionen. Dat zal de bevlogen clubman en oprichter Pieter van Schie zeer verdrieten. Studentikoze verplichtingen en blessures speelden de selectie tot dusver danig parten. Zelden of nooit kon met dezelfde elf als de week daarvoor aantreden. Als  de groep volledig is staat er een veel beter team op het veld dan de positie momenteel doet vermoeden.  Zaterdag komt subtopper VVSB op bezoek. Vorig jaar gingen de Noordwijkerhouters er na een spectaculaire wedstrijd met een 3-5 zege vandoor. Football Factory zal vermoedelijk blij zijn met een punt, afhankelijk ook van de spelers die de clubkleuren kunnen verdedigen. In elk geval ontbreekt spelmaker Brian Thong en dat mag sowieso een aderlating worden genoemd.

 

Roodenburg – UDO

Bijna wekelijks had trainer Nino Poulina moeite om een elftal op de been te krijgen voor een competitiewedstrijd. Ook in het recente LAV Cup duel tegen Voorschoten’97 traden enkele B-junioren aan. Zij deden het dermate goed dat ze vermoedelijk aan de wedstrijdselectie toegevoegd zullen worden. Dit is een harde noodzaak, want de tweede helft van het seizoen staat voor de deur en een wat bredere selectie geeft de noodzakelijke lucht. Hopelijk heeft Jeroen van Hooidonks oproep om tot meer solidariteit en eenheid te komen succes. Iedereen gunt de club uit Noord een puike voortzetting van het seizoen. Behalve UDO zaterdag dan voor het moment. Deze club snakt ook naar meer succes. Het was te vaak ‘net niet’ bij de mannen van Nikivor van Rijn. Bijna wekelijks werd er gewezen op het gebrek aan scorend vermogen bij de selectie; slechts tien keer kreeg men de bal tegen de touwen. Op scoren kan men niet trainen wordt vaak gezegd: koelbloedigheid en zelfvertrouwen voor het doel zijn grote waarde en juist die eigenschappen lijken vooralsnog te ontbreken bij UDO. Of er het begin van een ommekeer is zal zaterdag blijken.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read