FAQ

Onze redactie krijgt zo nu en dan vragen binnen over de (on)mogelijkheden en andere zaken aangaande onze website. Het leek ons handig om een document aan te maken met diverse vraagstellingen en antwoorden daarop zodat het voor elk lezer duidelijk is. Een rondje Q en A dus, vragen en antwoorden. Onze redactie heeft een greep genomen uit recent gestelde vragen. Resterende vragen? Schroom niet ons te contacten.

Kan ik als lezer ook een artikel aanleveren?

Ja, dat is mogelijk. Het artikel dient dan te worden aangeleverd bij redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie zal uiteindelijk beslissen of het artikel kan worden geplaatst. Kwetsende, discriminerende en niet voor deze website relevante teksten zal onze redactie niet overnemen. Onze redactie plaatst geen wedstrijdverslagen anders dan die van eerste elftallen van deelnemende clubs. Voor overige wedstrijdverslagen is er immers ruimte op de website van uw club.

Kan ik als lezer relevante foto’s, podcasts of videobeelden aanleveren?

Ja, graag zelfs. Onze redactie kan niet beloven dat het materiaal direct benut zal worden, maar onze redactie bouwt wel graag door aan een beeldarchief van de clubs die verbonden zijn aan de website Leidenamateurvoetbal.nl. Wanneer een foto, beeldmateriaal of podcast up-to-date is, stelt onze redactie alles in het werk om de materialen wel z.s.m. te benutten.

Wanneer ik een vautje zie, kan ik dat dan melden?

Zeker wel. Onze redactie en dus alle medewerkers trachten de werkzaamheden met de grootst mogelijke zorg te verrichten, maar het blijft natuurlijk mensenwerk. Dus mocht er foutieve informatie, een taalfout of een andere ‘slipper’ zichtbaar zijn op de website: melding meer dan welkom. Dit via redactie@leidenamateurvoetbal.nl

De stand van het spelersklassement of topscorersklassement is onjuist. Hoe kan ik dit melden?

Ook weer via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daarbij dient wel aangetekend te worden dat de nieuwe standen elke vrijdag worden gepubliceerd, dus wanneer de gegevens op bijvoorbeeld woensdag nog niet up-to-date zijn dan klopt dat. Even geduld dan dus even. Dit heeft onder meer te maken met het te laat aanleveren vanuit de clubs van de punten voor het spelersklassement. De deadline hiervoor is maandagavond voor 18 uur! Dus wie de schoen past..

Ik hoef niet zo nodig met mijn bedrijf met banner op de website, maar wil graag dat de website in de lucht blijft. Wat kan ik doen?

Prima vraag. Binnenkort komt er een banner op de website met de kreet Vrienden van Leidenamateurvoetal.nl. Recent plaatste onze redactie al het volgende artikel in de header op de homepage: Dringende oproep: Steun ons als Vriend, Sponsor of Club. Onze redactie wil dolgraag ook na dit seizoen bestaan, maar zonder de steun kan ons team de website niet in de lucht houden. Via de Vrienden van kan er dus binnenkort een vrijwillige donatie worden gedaan. En tevens gaat in december de zogeheten Bledderpool van start. Met deelname aan deze unieke pool kunt u ons eveneens steunen! Weldra meer hierover!!

Mijn bedrijf wil juist wel sponsoren/adverteren. Hoe kan ik het bedrijf aanmelden?

Zie de homepage, onder kopje Info en Contact. Hieronder worden de mogelijkheden uiteengezet.

Zie : https://leidenamateurvoetbal.nl/index.php/contactpagina-amateurvoetballeiden/adverteren

Bij vragen, opmerkingen, suggesties, voorstellen of wat dan ook aangaande sponsoring/ advertising: stuur svp een berichtje naarredactie@leidenamateurvoetbal.nl. Dan nemen we daarna contact met u op.

Ik wil toetreden tot het team van Leidenamateurvoetbal.nl en steun verlenen met schrijfwerk, statistieken of anderzijds. Kan dat?

Jazeker. Voetballiefhebbers met affiniteit voor het Leidse regiovoetbal met een vlotte pen of kennis van zaken m.b.t. excel zijn altijd welkom. Ons team kan altijd versterking gebruiken! Voor twitteraars staat de deur onder meer eveneens open.

Ik mis een selectiefoto van mijn club op de clubpage bij Leidenamateurvoetbal.nl. Hoe kan dat?

Alle deelnemende clubs, zo is de afspraak aan het begin van het seizoen gemaakt, zouden selectiefoto’s sturen en waar voor handen foto’s van de individuele spelers. Waar nog geen foto’s geplaatst zijn, is de club dus nog in gebreke gebleven ondanks herhaaldelijk aandringen van onze zijde.

Soms zijn standen en uitslagen nog niet bijgewerkt na een weekend.

In principe worden de uitslagen en standen op zaterdag dezelfde avond verwerkt, hooguit een dag later. Dat geldt ook voor de zondag. Soms zijn ze niet zichtbaar in een browserversie. Ga je naar een andere browser dan staan ze er wel up-to-date in. Dit heeft met de instellingen te maken van de browser, niet met de technische kant van LAV. Oneffenheid in het verversen van de Cache. Soms laat de site of beter dus de browser slechts een deel van het programma zien. Lezers moeten echter wel scrollen in de ruimte waar de standen en het programma’s staan en niet buiten die ruimte want dan beweegt alleen het grote browserscherm mee.

Als een artikel op de homepage heeft gestaan is het artikel na enige tijd niet meer zichtbaar. Hoe kan dat?

Zoals op elke website verdwijnen de meest recente artikelen op een zeker moment naar beneden en ‘vallen’ daarna van de homepage af. Onze nieuwe website zal t.z.t. iets meer ruimte in deze geven, maar het wil niet zeggen dat artikelen niet meer terug te vinden zijn. Artikelen kunnen, als ze clubgebonden zijn, in het ‘mandje’ bij de club vallen of bij een van de categorieën op de homepage. Zo zijn er diverse vaste rubrieken gerangschikt onder het kopje Redactioneel, zoals: Interviews algemeen, Columns, Voorbeschouwingen, Nabeschouwingen, Pleisters/Sponzen en Waterzakken, Hemd van het Lijf, ADO Den Haag, Van Amateur naar Prof. Alle statistieken worden gerangschikt onder diezelfde naam, onder Oude Clubhelden staan alle interviews met spelers van weleer, onder Info en Contact staat dus informatie over onder meer adverteren en de colofon, alle items m.b.t. de jeugd staan onder het kopje Jeugdvoetbal.

Soms zie ik dat er een speler aan het woord was naar aanleiding van een wedstrijd, terwijl die speler pas geleden ook al aan het woord was. Hoe kan dat?

Met elke club is de afspraak gemaakt dat er een inventarisatie zou worden gemaakt van spelers die, om welke reden dan ook, niet benaderd willen worden voor deze website. Het gros gaf evenwel aan wel beschikbaar te zijn op zaterdag of zondag, maar dat blijkt in de praktijk toch niet zo eenvoudig te werken. Veel spelers nemen niet op, ook niet wanneer zij meerdere keren worden gebeld. Regelmatig wordt hen verzocht om even terug te bellen, maar dit is soms gericht aan dovemansoren. Gezien onze deadline van het verwerken van de diverse verslagen en dus nabeschouwing is onze redactie veelal genoodzaakt om de volgende speler van de lijst te bellen. Het kan echter zijn dat onze medewerkers talloze keren nul op rekest krijgen. Om die reden is het dus mogelijk dat er een speler aan de beurt komt, die recent ook al sprak. Onze redactie wil niets liever dan rouleren in vraaggesprekken met het gehele spelersarsenaal, maar daarvoor is wel de steun nodig van de spelers zelf. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de deelnemende club en de spelers zelf. Het kost ons anders te vaak onnodig veel extra tijd. Derhalve nogmaals een verzoek aan de deelnemende clubs, de trainers en spelers om ons te helpen in deze!!!!

Wanneer is de site in de lucht eigenlijk?

In principe het hele seizoen. Echter per half juni 2015 tot een nader te bepalen datum voor het nieuwe seizoen plaatst onze redactie even geen content i.v.m. de zomerstop, een logische keuze zo lijkt ons. Daarnaast zal onze redactie een break houden van 30 december 2014 tot en met 11 januari 2015. Wel zal onze redactie nog volop aandacht schenken voor die tijd aan een groot zaalvoetbaltoernooi van Roodenburg eind december en zal er genoeg content worden geplaatst tot die tijd, zoals de lezer dat gewend is geraakt.

Mogelijk nieuwe vragen zullen geleidelijk aan worden toegevoegd. En uiteraard kan de lezer altijd bij onze redactie terecht met vragen, opmerkingen, suggesties en andere zaken. Nog eenmaal het emailadres: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Doorgaans ontvangt u binnen 48 uur een antwoord, veelal echter al op dezelfde dag.