Missie & visie

In een gebied met meer dan 550.000 inwoners, meer dan vijftig voetbalclubs en tienduizenden actieve voetballers is er op tal van gebieden aandacht voor de uiteenlopende verenigingen. Van Woubrugge tot Roelofarendsveen, van Katwijk tot Alphen en van Leiden tot Hoogmade. De pijlen zijn daarbij vooral gericht op de hogerspelende clubs. Het gros speelt echter op een ander niveau, bij clubs die ook ruimschoots voorzien in de behoeften van hun leden. Nieuws is er volop en amateurvoetbal leiden wil die leemte invullen. Gedreven door voetbalpassie en voetbalkennis.

Om meer evenwicht in het nieuws te brengen wil de redactie de aandacht meer verspreiden, verbeteren en wil in die zin alle clubs (meer) belichten. De redactie wil niet alleen aanvullend zijn, maar ook vernieuwend. Per augustus 2011 is www.leidenamateurvoetbal.nl op internet aan een nieuw avontuur begonnen. De stad Leiden en omringende gemeenten dienen, in onze ogen, voetballend meer op de kaart te worden gezet.

Waarom willen wij deze schone taak op ons nemen? De redactie heeft een journalistieke achtergrond, verregaande kennis van het Leidse (regio)amateurvoetbal en in de voorbije jaren een groot bereik opgebouwd in de contacten met de clubs. Daarnaast hebben wij een groot sporthart en willen invulling geven aan een hoorbare behoefte, die door de leden van de clubs zelf aan ons kenbaar is gemaakt.

Vanzelfsprekend zal de website zoveel mogelijk up-to-date zijn. Onze doelstelling is met name informatie aan te bieden waar in de reguliere media geen aandacht aan kan worden geschonken en alle clubs op dit nieuwe podium de ruimte te geven. Uitdrukkelijk stellen wij dat wij ten aanzien van bestaande media aanvullend willen zijn. De website zal worden opgebouwd voor, maar zeker ook met de clubs zelf. Intensief contact tussen de clubs en de redactie van leidsregiovoetbal.nl zal ons in staat stellen de website op een professionele wijze op te zetten en uit te bouwen.

De redacteuren zijn meer dan gemiddeld ingewijd in het reilen en zeilen van het voetbal in de genoemde regio. Zodoende staat het geraamte voor het welslagen van deze site als een huis.