Voorschoten ’97- Valken ‘68

Met nog zes wedstrijden te spelen zit koploper Voorschoten ’97 geriefelijk in de driver’s seat. Concurrenten UVS en DSO staan op respectievelijk 4 en 5 punten achterstand, dus de Adegeest-bewoners kunnen zich zelfs een misstapje veroorloven op weg naar de begeerde kampioensschaal. De komende horde die genomen moet worden is Valken ’68. De Valkenburgers willen zich zo snel mogelijk veilig wil spelen en zijn traditioneel een lastige opponent voor de thuisploeg. De ontmoeting van vorig seizoen in Voorschoten zal beide teams nog vers in het geheugen gegrift staan; de formatie van Arie van Duijn won toen met liefst 1-6. Dat er zaterdag weer een zelfde uitslag uitrolt lijkt niet waarschijnlijk, maar het moge duidelijk zijn dat de thuisploeg de Duyfrak-bewoners zeker niet zal onderschatten. De heenwedstrijd van dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een gelijkspel (2-2). De Valkenburgers kijken overigens ook nog met een schuin oog naar de derde periode. De thuisploeg is ondertussen vijf duels achtereen ongeslagen.

Berkel – DoCoS

DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij Berkel, dat aan een goede reeks bezig is. De thuisploeg won vier van zijn laatste vijf wedstrijden en is vanuit de onderste regionen inmiddels opgeklommen naar een 5e plaats. De situatie van de Leidenaren is een stuk zorgelijker. Ondanks de ruime winst in de laatst gespeelde wedstrijd tegen TAVV, staan zij nog steeds op een plek (13) die verplicht tot het spelen van p/d-wedstrijden. De achterstand op een veilige plek bedraagt vier punten en dus hebben de mannen van Ron de Roode en Joop Tegelaar een stevige eindsprint nodig om een verlenging van de competitie te voorkomen. Het eerste duel in Leiden  tussen beide teams werd door de scheidsrechter in blessuretijd (bij een 1-2 stand) gestaakt. Berkel moest vorige maand voor de laatste drie minuten naar Leiden terugkeren en  wist de zege over de streep te trekken.

TAVV – UVS

Hekkensluiter TAVV zal de komende weken  moeten proberen nog éénmaal de rug te rechten om de achterstand van zeven punten op DoCoS te herstellen. Het bereiken van een p/d-plek is dit seizoen het maximaal haalbare voor TAVV. Dat dit geen gemakkelijke opgave is beseffen de mannen van Frenk van der Kleij zelf heel goed, maar de Ter Aarders weten ook uit eigen ervaring dat in voetbal niets onmogelijk is. Vorig seizoen haalde TAVV op de allerlaatste speeldag Lugdunum, na een straatlengte achterstand, alsnog in en werd het tweedeklasserschap veiliggesteld. De eerste stap in de jacht op DoCoS kan zaterdag worden gezet tegen UVS.  De Leidenaren herstelden zich vorige week van de uitglijder in Leiderdorp bij RCL, door met 3-1 van VELO te winnen. Als de Kikkerpolder-bewoners nog een serieuze gooi naar de titel willen doen, dan dient er een goede winstserie te worden neergezet. Het eerdere treffen in Leiden tussen beide teams eindigde in een 1-0 zege voor de mannen van de volgend seizoen vertrekkende Steef Roodakkers.

HVC ’10 – RCL

RCL reist dit weekend af naar Hoek van Holland, alwaar tegenstander HVC ’10 wacht. De Leiderdorpers komen bij winst zaterdag op 31 punten en zijn dan dichtbij/ vrijwel zeker van definitieve prolongatie van het tweedeklasserschap. HVC’10 stond dit seizoen lang in de subtop maar is door een slechte serie (de Hoekers  behaalden in de laatste 5 wedstrijden slechts 1 punt) teruggezakt naar de brede middenmoot, op 1 punt achterstand van RCL. De wedstrijd in Leiderdorp eerder dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een 1-3 zege voor HVC ’10.