Vierde klasse A zaterdag

Aarlanderveen  – Koudekerk

Koudekerk gaat zaterdag op bezoek bij Aarlanderveen, dat drie weken geleden de titel in de wacht sleepte. De Aarlanderveenders behaalden  hun 1e kampioenschap uit de historie met grote overmacht, getuige het feit dat de groen-witte formatie  dit seizoen nog steeds ongeslagen is. Aarlanderveen was afgelopen weekend ook voor Floreant te sterk (2-1). Voor Koudekerk valt er dit seizoen niet veel meer te winnen. De formatie van Ronald Rosdorff maakt geen kans meer op een plek in de nacompetitie, maar een overwinning bij de kampioen zou het fletse seizoen van de Koudekerkers toch nog wat kleur geven. De wedstrijd in Koudekerk tussen beide teams eerder dit seizoen eindigde in een 0-2 overwinning voor Aarlanderveen.

Football Factory – Roodenburg

Op het universitaire sportcomplex vindt zaterdag een heuse stadsderby plaats, Football Factory ontvangt dan Roodenburg. De formatie van Cengiz Donmez verzamelde dit seizoen 24 punten en daar zal men in Leiden-Noord niet ontevreden over zijn. De Factorians daarentegen zullen ook dit seizoen weer als hekkensluiter eindigen. De voetballende studenten behaalden dit seizoen slechts 1 overwinning, uitgerekend tegen de komende tegenstander. Na afloop van het seizoen zal Football Factory de focus overigens snel verleggen, dan rollen dee voorbereidingen op de voetbaltrip naar China verder uit. Football Factory speelt daar van 11 juli t/m 24 juli , voor het 3e opeenvolgende jaar,  een internationaal voetbaltoernooi.

LSVV ’70 – Woubrugge

Voor LSVV’70 staat er de laatste competitiewedstrijden niets meer op het spel. De mannen van Freek Jansen hebben al een periodetitel in de pocket en zullen de laatste wedstrijden gebruiken om in vorm te geraken voor de p/d-wedstrijden. Tegenstander Woubrugge heeft ook niet veel meer te winnen. Een periodetitel zit er dit seizoen niet meer in, maar een top 5-eindklassering is nog wel mogelijk. Kortom, beide clubs kunnen zaterdag dus vrijuit voetballen en wellicht is dat een goede basis voor een leuke pot voetbal in de Wim Mugge Arena. De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde in een 5-2 overwinning voor Woubrugge.

FC Oegstgeest – Zevenhoven

Aarlanderveen is al even kampioen en FC Oegstgeest wil zich ‘the best of the rest’ tonen. Deze plaats geeft recht op deelname aan de nacompetitie. De formatie van Huig-Jan Heeringa kwam vorige week nog in de actie in de halve finale van de Rabobank LAV, waarin Voorschoten ’97 (za) een maatje te groot bleek. Tegen bijna-hekkensluiter Zevenhoven zal FC Oegstgeest dus vol voor de winst moeten worden gegaan, alhoewel van onderschatting bij de thuisploeg vast geen sprake zijn. De wedstrijd in Zevenhoven tussen beide teams eerder dit seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

SJC – Meerburg

Bij Meerburg snakt men naar het einde van een zeer teleurstellend seizoen. 4x winst in 23 wedstrijden is wel een zeer magere balans voor de Rijndijkers, die inmiddels op een gedeelde voorlaatste plaats staan. Ook afgelopen zaterdag werd er opnieuw verloren, Woubrugge was in Zoeterwoude met 2-5 te sterk. De mannen van Alex Redel gaan zaterdag op bezoek in Noordwijk, waar tegenstander SJC wacht. De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde in een 1-1 gelijkspel.