Home Derde klasse FC Oegstgeest Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 18 mei

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 18 mei

Zaterdag 

Vierde klasse A 

Floreant  – LSVV’70 

Reeds in het bezit van een periodetitel kunnen de mannen van Freek Jansen en Jan Nonkes onbevangen de laatste twee wedstrijden afwerken. Om in nacompetitievorm te geraken zal er wel een knopje om moeten want de laatste twee wedstrijden gingen verloren. Floreant, de tegenstander van aanstaande zaterdag, is een serieuze graadmeter want zij behaalden uit de laatste vijf wedstrijden maar liefst 12 punten waarbij de enige nederlaag tegen kampioen Aarlanderveen werd geleden. De Boskopers wonnen vorige week knap bij Alphense Boys, namen daarmee de derde plek over, naderden het op de tweede plaats staande FC Oegstgeest tot op een punt en staan bovenaan in de laatste periode. Kortom, een zware kluif voor de Leidse studenten, maar wel een ideale tegenstander om tegen te voetballen met het oog op het naderende toetje.

Hazerswoudse Boys – Football Factory 

Het zou voor de Factorianen prettig zijn als er dit seizoen nog een overwinning wordt behaald, waarmee het totaal aan driepunters verdubbeld. Vorige week ging de derby tegen Roodenburg met 1-3 verloren, geen schande want de ploeg uit Leiden Noord heeft dit seizoen laten zien aardig te kunnen voetballen. Met Hazerswoudse Boys en Kickers’69 als komende tegenstanders zal dit niet meevallen, maar eens moet het dubbeltje toch wel de goede kant op gaan vallen. Of sparen de heren zich voor het toetje wat er straks nog wacht, nee niet die van een nacompetitie maar van het jaarlijkse uitje naar China. Dit zou toch al een reden moeten zijn om de selectie voor komend seizoen te kunnen gaan versterken, onder het mom van wij betalen geen stuiver maar je kan wel mee naar China?

Koudekerk – SJC 

Witte zakdoekjes zijn al maanden uitverkocht in de plaatselijke supermarkt, zelfs witte lakens gaan hard en de zagen zijn niet aan te slepen maar toch is het contract met trainer Ronald Rosdorff verlengd. Was er niemand anders voor handen of een kwestie van beleid? Het laatste, want natuurlijk was er voor het seizoen op een succesvollere jaargang gehoopt en ook wel verwacht maar de keren dat men in dezelfde samenstelling heeft kunnen spelen zijn door vele blessures op één hand te tellen. En dus mag de sympathieke en goed in de groep liggende Rosdorff er nog een seizoen aan vastplakken, complimenten hiervoor aan het bestuur. Zaterdag wacht SJC, wie er wint is vooraf moeilijk te zeggen maar dat het na afloop gezellig wordt met deze twee teams staat bij voorbaat al vast.

Meerburg – Zevenhoven 

De thuisclub speelt allang nergens meer om, het seizoen afsluiten met in ieder geval nog een overwinning is het minste wat er gedaan kan worden voor iedereen die de Rijndijkers een warm hart toedraagt. Een waardeloos seizoen en dus gauw vergeten is de meest logische gedachte, maar is dat daadwerkelijk ook zo? Het grootste gedeelte van de eerste selectie blijft, het kan toch niet zo zijn dat er met nieuwe gezichten voor de groep ineens wonderen verwacht kunnen worden? Tegenstander Zevenhoven behaalde afgelopen weekend geheel onverwacht de volle buit in en tegen Oegstgeest, dus ook de uitslag van deze wedstrijd is moeilijk te voorspellen. Trainer Alex Redel kennende wil het seizoen nog enigszins op een waardige manier afsluiten en zo zou het prettig zijn als na de 90 minuten niet alleen kan worden gezegd dat er weer een jeugdspeler is ingepast.

Roodenburg – FC Oegstgeest 

De club uit Leiden Noord heeft op dit moment 27 punten, en dat zijn er drie minder dan de vooraf afgesproken doelstelling van dertig. Met komende tegenstanders FC Oegstgeest en Aarlanderveen is het helemaal niet vanzelfsprekend dat die doelstelling ook behaald wordt maar dat Roodenburg een ploeg is die wel degelijk kan voetballen heeft het dit seizoen meerdere keren laten zien. Dat geeft hoop voor volgend seizoen waar de lat ongetwijfeld een stukje hoger wordt gelegd. De Oegstgeestenaren staan nog op plek twee, maar na het onverwachte verlies tegen Zevenhoven hijgt ook Floreant inmiddels in de nek en met angstgegner Meerburg als seizoensafsluiter zullen de mannen van Huig Jan Heeringa dus nog vol aan de bak moeten. De nacompetitie lonkt, of gaan de bezoekers met de staart tussen hun benen terug naar Oegstgeest?