Voorbeschouwing vierde klasse A

Alphense Boys – FC Oegstgeest

Nu de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse A zo goed als zeker is gespeeld, het is een kwestie van tijd dat Aarlanderveen de champagneflessen mag ontkurken, zijn de pijlen van de achtervolgers gericht op plek 2. Deze plaats geeft recht op deelname aan de p/d-wedstrijden om een plekje in de derde klasse. Runner-up FC Oegstgeest gaat zaterdag op bezoek bij Alphense Boys. De Boys volgen op vier punten van de Oegstgeestenaren en lijken dus alleen gebaat te zijn bij de volle winst. Het eerste duel tussen beide teams eindigde in een 0-1 overwinning voor de ploeg van John Cuvelier.

Football Factory – Meerburg

Staartploeg Football Factory was zaterdag dicht bij een stuntje bij FC Oegstgeest, maar de thuisploeg wist de  overwinning toch nipt over de streep te trekken (3-2). Door de overwinning van Zevenhoven zagen de internationale studenten het gat met nr. 13  tot acht punten groeien. Mogelijk dat tegen Meerburg meer kans op succes is voor de mannen uit Leiden. In de heenwedstrijd in Zoeterwoude leken de rood-zwarten op weg te zijn naar een zege, maar zagen zij een 1-3 voorsprong toch nog teniet worden gedaan. Meerburg zag afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Woubrugge worden gestaakt, de scheidsrechter nam na een kwartiertje spelen het begrijpelijke besluit om het partijtje blaasvoetbal voortijdig te beëindigen.

Hazerwoudse Boys – Koudekerk

Koudekerk moet, na de derde nederlaag op rij, vrezen voor een vrije val op de ranglijst. Wellicht dat voor de mannen van Ronald Rosdorff de komende derby tegen Hazerswoudse Boys op een goed moment komt. Beide ploegen maken een vrij kleurloos seizoen door en staan in de brede middenmoot. Koudekerk verloor zaterdag thuis met 0-3 van Kickers’69, terwijl de Boys uit Hazerswoude van de Boys uit Alphen verloren (4-2). Er staat zaterdag in Hazerswoude dus geen prijs, maar wel prestige op het spel. De heenwedstrijd in Koudekerk tussen beide clubs eindigde in een 0-3 zege voor de formatie van Wilco Wapenaar.

Kickers ’69 – Roodenburg

Roodenburg kent een seizoen van alles of niets. Alle 19 gespeelde wedstrijden werden óf gewonnen (7x) óf verloren (12x). Afgelopen zaterdag tegen laagvlieger Zevenhoven was het een ‘niets’, de Leidenaren keerden met een 2-0 nederlaag huiswaarts. Zaterdag gaan de mannen van Cengiz Donmez op bezoek bij Kickers’69. Beide clubs troffen elkaar eerder deze maand in Leiden, toen was Roodenburg met 3-2 te sterk voor de Leimuidenaren.

LSVV ’70 – Zevenhoven

LSVV ’70 pakte een paar weken terug, toch wel verrassend, een periodetitel en de mannen van Freek Jansen kunnen de competitie dus freewheelend uitspelen. Dat dit niet betekent dat de rood-witten er de rest van dit seizoen er met de pet naar gooien, ondervond SJC afgelopen zaterdag. De Leidenaren wonnen op bezoek in Noordwijk met 1-3. De lange voorbereiding van LSVV ’70 op de nacompetitie (de 1e ronde wordt pas gespeeld op 1 juni), gaat zaterdag verder met een thuiswedstrijd tegen Zevenhoven. LSVV’ 70 won de heenwedstrijd in Zevenhoven met 1-2.