Voor alle amateurclubs zit het KNVB- bekeravontuur er voor dit seizoen op. De KNVB ziet geen andere oplossing, omdat de clubs vanwege de coronamaatregelen niet normaal kunnen trainen, zo geeft directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee aan tegenover de NOS.

In het hoofdtoernooi kwamen de volgende amateurclubs nog uit: Scheveningen, Rijnsburgse Boys, Excelsior Maassluis, Barendrecht, Achilles Veen, OFC, Odin’59, DTS Ede, Quick Boys, Staphorst, Sliedrecht, IJsselmeervogels, Quick Den Haag, Capelle, AFC, DVS’33, Kozakken Boys, Harkemase Boys, HHC Hardenberg, Oss’20, Katwijk, Westlandida, SteDoCo, UNA, Groene Ster en TEC. Deze clubs lopen nu een startpremie van tienduizend euro mis, omdat zij nog niet begonnen zijn aan het bekertoernooi. FC Rijnvogels, aangesloten bij LAV, was in de vorige ronde reeds uitgeschakeld door UNA.

Van der Zee gaf ook aan dat er in het gunstigste geval weer in januari competitievoetbal kan worden gespeeld bij de amateurs. Eric Gudde, algemeen directeur van de KNVB, zal woensdag meer tekst en uitleg geven over de verdere afhandeling.

Nagekomen bericht woensdagochtend:

Door de uitsluiting van de 26 nog overgebleven amateurclubs zitten er in de tweede ronde van het bekertoernooi nog maar 23 teams, die allemaal in de Keuken Kampioen Divisie of de Eredivisie uitkomen. Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, die vanwege Europese verplichtingen nog niet in actie hoefden te komen, stromen nu ook in.

Om zoals gebruikelijk zestien clubs in de achtste finales over te houden, kiest de KNVB ervoor om bij de loting voor de tweede ronde zeven wedstrijden in te plannen en negen clubs een vrijstelling te geven. Die plaatsen zich dus rechtstreeks voor de achtste finales zonder in actie te hoeven komen.

Bij de loting voor die ‘speciale’ tweede ronde van zaterdag wordt duidelijk welke negen clubs in één keer doorgaan naar de laatste zestien. De veertien ploegen die wel in actie moeten komen, spelen hun wedstrijden op 15, 16 of 17 december. De achtste finales worden in januari gespeeld.