vrijdag, februari 23, 2024
HomeBekerMVV'27 maatje te groot voor MMO

MVV’27 maatje te groot voor MMO

-

MMO wijdde de schitterende nieuwe grasmat in met de bekerwedstrijd tegen MVV’27. De gasten behaalden een vrij gemakkelijke 0-2 overwinning en MMO moet dus nog even wachten alvorens het nieuwe veld nog extra glans krijgt middels een zege.

Na wat voorzichtig aftasten nam het jonge en balvaardige team van MVV ’27 het roer volledig in handen. Hun eerste schot op doel kwam van Timo van Eijck, niet veel later gevolgd door een knal van dichtbij van Dennis Louter. In beide gevallen goed gestopt door de keeper van de thuisploeg, Albin van Wieringen, die lange tijd zijn doel schoon hield. Ook de paal en de lat waren dikwijls een sta-in-de-weg voor de bezoekers. MMO trainer John van Berkel realiseerde zich dat hij voetballend de mindere was en maande zijn ploeg van achteruit op te bouwen, rustig te blijven en de bal in de ploeg te houden. Dit lukte echter veel te weinig. Balverlies leidde telkenmale tot een nieuwe aanval van de Maaslanders.

Na een half uur spelen viel de onvermijdelijke 0-1. In de rebound tikte Leon van Kersbergen binnen. De bezoekers hielde de druk erop en zelden kon de thuisploeg daar iets tegenover zetten. Bij een counter was er licht contact tussen de keeper van de bezoekers en spits Jelle van Tol. De Hoogmadenaren appelleerden voor een penalty wat in de ogen van arbiter Ten Voorde niet het geval was. De gasten zetten snel een tegenaanval op waarna Rick Zwaard in het strafschopgebied na licht contact ook neer ging. Dit werd wel als een penalty beoordeeld door de leidsman en Van Kersbergen maakte daaruit zijn tweede doelpunt.

In de tweede helft werd door de thuisploeg gelukkig met meer gretigheid gespeeld en zo werd een pijnlijke nederlaag voorkomen. Voetballend bleef het echter ondermaats. Werk aan de winkel in Hoogmade. Van Berkel na afloop: ,,Ik ben nog niet eens zo ontevreden over deze uitslag. Het was een hele sterke tegenstander. Zeker als je nagaat dat hun eerste elftal derde klasse speelt, het tweede reserve eerste klasse en hun derde speelt in de reserve tweede klasse. Dan heb jet het over een selectie van zo’n zestig man plus dat hun oudste jeugd eerste klasse speelt. Een behoorlijke grote club dus en een brede selectie. Voor ons geldt dat we fysiek en conditioneel de mindere waren van deze tegenstander. Daar gaan we hard aan werken. Qua voetballend vermogen ben ik er van overtuigd dat als iedereen straks terug is wij op dat vlak ook sterker voor de dag zullen gaan komen.”

MMO-MVV’27 0-2 (0-2). 30. Van Kersbergen, 40. Van Kersbergen 0-2.

Opstelling MMO: Van Wieringen, Schaddé van Dooren, Van der Star, Van der Hoorn, Vlieger (Van Goozen), Hoogenboom, Van Tol, Zwaan, Disseldorp (Overduin), Ouwerkerk (Bax), Bakker (Van der Meer).

Opstelling MVV ’27: Van Gastel, Voogt (Schippers), Halve, Van Uffelen (Buijnink), Van der Hoeven, Van Eijck, Zwaard, Van Strijen (De Vast), Oprel, Louter, Van Kersbergen (Lems)

Extra:

De club uit Hoogmade heeft vanaf dit seizoen een nieuwe grasmat en het is er een om je vingers bij af te likken. Guus Meijer (51 jaar (!) vrijwilliger bij MMO, hij is belast met onder andere het veldonderhoud) over de nieuwe velden: ,,Wij hebben al acht jaar hele goede ervaringen met ons derde veld (trainingsveld). Dat hebben wij toen opnieuw aangelegd met een onderlaag van lava gemixt met zand. Het voordeel van lava is dat het waterdoorlatend is en zo heeft ook overvloedige regenval weinig of geen negatieve invloed. Lava is bovendien vruchtbaar waardoor het gras zich stevig wortelt en de plaggen er niet afgegleden worden. De vereniging is er dan ook niet weinig trots op.”

 

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read