HomeBekerSporting Leiden (zo) houdt stand en pakt punt tegen Madestein

Sporting Leiden (zo) houdt stand en pakt punt tegen Madestein

-

Districtsbeker, groep 2- In een onderhoudend duel wist Sporting Leiden op het tandvlees een punt vast te houden (1-1) tegen Madestein. Dat mocht op basis van het spel in de eerste helft en de aanhoudende werklust verdiend genoemd worden.

In de eerste helft speelde Sporting Leiden compact en liet Madestein komen. De Hagenaars waren niet bij echt bij machte om gevaarlijk te worden. De kansen waren echt voor de Leidenaars die vooral met lange ballen van achteruit op de behendige en snelle voorhoedespelers de verdediging het leven zuur maakten.

De eerste mogelijkheid was voor jongeling Diego Vargas de Aguilar, die na een diepe bal te weinig kracht in zijn schot had om de doelman te verontrusten. Ook Sasha Yazdi (misverstand in de verdediging) en Trogillo Pinas (hard schot net voorlangs) konden niet de verdiende 1-0 op het scorebord zetten. De openingsgoal viel echter aan de andere kant. Een wat pietluttig gegeven vrije schop werd in de korte hoek binnengeschoten door de bezoekers. Keeper Dennie de Klein zou bij het uittrappen de bal buiten de zestien geraakt hebben. Overigens zonder een tegenstander in de buurt dus het directe voordeel hiervan ontging de verslaggever. Regels zijn regels zullen we maar zeggen.

Sporting toonde veerkracht en binnen drie minuten was de stand weer gelijk getrokken. Een vrije trap vanaf rechts werd voor het doel geslingerd en Diego Vargas de Aguilar kon de dikverdiende gelijkmaker vrij inkoppen. Diezelfde speler had daarna een fraaie actie in huis door enkele spelers van Madestein het bos in te sturen. Zijn schot net naast had een beter lot verdiend.

Na rust begon de pijp leeg te raken bij de Morsch II bewoners. Vooral in het laatste half uur was het hangen en wurgen. De enige echt kans voor Sporting was een kopbal van de boomlange invaller Andy Veldman die in de handen van de keeper kopte. Leuk detail voor de cijferfetisjisten was dat het leeftijdsverschil met de maker van de 1-1 25 jaar was (1978 vs 2003).

Bij het andere doel was het goalie De Klein die zich als de Man of the Match wist te kronen door met fraaie reddingen het doel schoon te houden. De doelman na afloop over zijn prestatie. ,,Ik ben wel tevreden. Ik maakte één fout en dat heb ik hersteld. En daarna ben ik wel goed teruggekomen.”

Diep in blessuretijd werd er nog een speler van Madestein weggestuurd. Net als veel andere kaarten in deze wedstrijd was hier ook de grote vraag: waarom? In een heel sportief duel wist scheidsrechter Hoek vooral veel kaarten te trekken voor opmerkingen tegen hem. Net als de eerder gegeven vrije trap ook heel pietluttig want zo erg was het ook weer niet wat er gezegd werd.

Na zijn laatste fluitsignaal toch vooral vrolijke gezichten bij Sporting. Vooral de eerste helft moet toch perspectief bieden. Conditioneel is er echter nog veel werk aan de winkel voor trainer Koos Habraken en zijn staf. De opwaartse lijn lijkt echter gevonden te zijn.

Sporting Leiden (zo): De Klein, Pracht, Van Leeuwen, Wassink (60. Richardson), Heemskerk (71. Melis), Mkaddem, Pinas, Abassi, Yazdi (77. De Vet), Vargas de Aguilar, Kersten (60. Veldman).

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..