Districtsbeker, groep 2, poule 9- LSVV’70 won zaterdagmiddag ook de derde wedstrijd van de poule en plaatste zich daarmee voor de volgende districtsbekerronde. In het Leidse onderonsje versloegen de studenten op sportpark De Mors de zaterdagtak van Sporting Leiden. Met de 0-2 uitslag mocht de ploeg van trainer Francis Janse nog niet eens klagen.

Hoewel voetballend zijn ploeg wat meer in zijn mars heeft, kon de ploeg niet mee met de enorme wilskracht van de mannen van Freek Jansen en Jan Nonkes. De sterkte van de bezoekers was de zwakte van de gastheren. Met name de drive van de sleurende en beweeglijke voorhoede van de rood-witten stond in schril contrast met het steriele spel van de voorwaartsen van de thuisclub. Jos van Beuningen en Jiddo Doornenbal bezorgden de verdedigers meer dan een zware hoofdpijn.  Beide spelers brachten met hun doelpunt de 0 -2 eindstand op het scorebord.

,,Het had ook zomaar 5-0 kunnen zijn voor de gasten. Iedereen kijkt bij ons naar een ander, maar zelfreflectie kan ook heus geen kwaad. Dat het niet goed genoeg is, werd ook in deze wedstrijd bevestigd. We hebben genoeg goede spelers, maar nog geen goed team”, aldus de teleurgestelde Ronald Mink.

LSVV had al in de openingsfase de wedstrijd dood kunnen maken. Paulus Egberts verzuimde een lob van Alen Stjepanovic  te verzilveren en binnen het kwartier had Van Beuningen, een van de uitblinkers aan de zijde van de rood- witte Leidenaren, zijn ploeg  op voorsprong moeten schieten. De eerste kans van de gastheren kon halverwege de eerste helft worden genoteerd. Een onoverzichtelijke situatie vlak voor de neus van doelman Thomas Waasdorp had ook zomaar de 1-0 kunnen opleveren. De thuisclub, die water beter in de wedstrijd groeide, werd in de slotminuut van de eerste helft alsnog verslagen door Van Beuningen, die met wat mazzel de 0-1 binnen werkte.

Kort na rust leek het even beter te gaan bij de Morsbewoners. Soufiane Boukhidous  was de eerste aanwijzing daarvoor. Zijn kopbal had echter onvoldoende kracht om doelman Waasdorp  nerveus te maken.  Kort  daarop liet Doornenbal, met dank aan Van Beuningen voor zijn voorbereidend werk, wel zien hoe het moet: 0-2. Met Neal Petersen binnen de lijnen en even later de ingevlogen Braziliaanse aanwinst Hezio Azul Silva kreeg de bezoekende ploeg kansen  genoeg om verder uit te lopen.

Wel was er nog een hoogtepuntje van Boukhidous, die zijn prachtige omhaal niet kon belonen met een treffer.  Mocht de wedstrijd al niet gestreden zijn ,had de onvermoeibare Doornenbal de wedstrijd definitief moeten beslissen.  Met een spetterende knal van Sipan Khalid, die net naast het doel vloog, was het kruid verschoten bij de thuisclub en kreeg de wedstrijd met LSVV een verdiende winnaar.

De studentenploeg lijkt, zeker na de opmerkingen van uitblinker Van Beuningen, klaar voor de competitie. ,,Vorig seizoen waren we nogal eens te lief. Vanaf nu is dit het LSVV dat je gaat zien. We hebben vooral plezier, dat straalde er vandaag vanaf.  De tank was helemaal leeg bij mij, maar dit is mijn ding. Voor elke meter knokken.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Van Egmond, Hamelink, Khalid, Devilee, Boukhidous, Assabban, Van der Meel, Mink, Dieke, Heemskerk.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Casteel, Van Luxenburg, Van Kessel, Loos, Stjepanovic, Kamp, Van Beuningen, Egberts, Doornenbal, Van der Meer.