Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken  om zijn artikelen te plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij  Marcel Kolder, eigenaar van Rondvaart Leiden.

Marcel, voordat we het hebben over jouw bedrijf, kun je eerst wat vertellen over je eigen voetballoopbaan en wat je  verdere betrokkenheid is bij het voetbal?

Marcel:,,Ik ben opgegroeid in Groningen, in Winschoten op precies te zijn, en ben op 6-jarige leeftijd begonnen bij WVV (ook de club van oud-topvoetballers Jan Mulder en Arie Haan, SN) en heb daar tot mijn 16e gevoetbald. Daarna ben ik naar Leiderdorp verhuisd en heb bij RCL nog ruim 10 jaar in een vriendenteam gevoetbald. We zijn met dat team twee keer kampioen geworden. We gingen ook buiten het voetbal met elkaar om  en  organiseerden regelmatig weekendjes weg. Toen het wat drukker werd met de zaak ben ik gestopt, maar ik kijk nog steeds met veel plezier terug op die tijd.”

Marcel, je hebt inmiddels alweer een aantal jaartjes eigenaar van  Rondvaart Leiden, maar hoe is het ooit begonnen?  

Marcel: ,,Grappig genoeg was ik vroeger eigenlijk nooit zo bezig met het water, een beetje vissen en dat was het dan wel. Pas toen ik in Leiden kwam wonen, in de Paramaribostraat aan de Zijl, bedacht ik dat het wel geinig zou zijn om een sloep te hebben. Ik heb toen eerst een kleine sloep en later een wat grotere sloep gekocht. Op een bepaald moment kreeg ik de vraag of de sloep ook te huur was en vanaf dat moment begon het idee te leven om het wat professioneler aan te pakken. Ik werkte toen nog in de zorg. Ik ben 15 jaar werkzaam geweest op de IC van het Rijnland Ziekenhuis en heb dat tot 2015 gecombineerd met de zaak. Op een bepaald moment werd dat echt te druk en ik heb me toen volledig op de zaak gericht. Inmiddels hebben we 5 boten en hebben we een bestand van ruim 40  schippers die op afroep beschikbaar zijn.”

Vervolgend: ,,We ontvangen veel Duitse toeristen maar ook inwoners uit de Leidse regio, die de stad vanaf het water hebben leren ontdekken. Leiden is een prachtige stad, maar vanaf het water is de stad nog zoveel mooier. Je komt op plekjes waar je normaal niet komt. We hebben verschillende groepsarrangementen, voor ieder wat wils kun je wel zeggen. Je kunt b.v. kiezen voor een culivaart, dat is een combinatie van dineren en varen op de Leidse grachten. Tijdens de culivaart krijgt je op drie verschillende locaties een gerecht aangeboden. Tussen de gerechten door word je met één van onze sloepen naar de volgende locatie vervoerd. Je kan bij ons ook  een vaart van 2,5 uur door de Leidse wateren met onbeperkt eten en drinken boeken met een bbq aan boord. Daarnaast bieden wij  in samenwerking met onze buurman het Stadsbrouwhuis een bierproeverij aan boord aan. We varen tegenwoordig het hele jaar door, maar het seizoen komt vanaf maart pas goed op gang en duurt tot half november. In de winterperiode varen we op aanvraag.”

Marcel, tot slot, waarom hebben jullie  besloten om LeidenAmateurVoetbal (LAV) te steunen?

Marcel:,, Ik ben bevriend met jullie collega Dick Rozenboom en hij heeft mij voor LAV enthousiast gemaakt. We zijn recent met de businessclub van LAV op het KNVB Sportcentrum geweest en hebben daar van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond een uniek kijkje gehad in het VAR-centrum. Was ontzettend leuk om te zien. Ik kan daarom mijn collega ondernemers uit de Leidse regio die ook voetballiefhebber zijn van harte aanbevelen om zich ook aan te sluiten bij LAV. Een mooie groep hard werkende mensen die het beste voor heeft met het regionale voetbal.”

Tenslotte: ,,Voor de volgers van LAV heb ik trouwens een leuke aanbieding. Voetbalteams uit de Leidse regio , of het nu SJZ 1, UVS 3 of Voorschoten ’97 8 is, die dit seizoen een groepsuitje bij Rondvaart Leiden willen boeken krijgen een korting van 10% op de totaalprijs. Laat even via de mail (www.rondvaartleiden.nl) of telefonisch (071-3030980) weten, dat je gebruik wil maken van deze aanbieding via LeidenAmateurVoetbal en dan komt het allemaal in orde’’, aldus de sympathieke Leiderdorper ter afronding van het aangename onderhoud.

Voor meer informatie: https://rondvaartleiden.nl/