Home Sportiff Company LAV Cup Poule H Poule H: TAVV en Ouick Boys 2 openen Sportiff Company LAV Cup

Poule H: TAVV en Ouick Boys 2 openen Sportiff Company LAV Cup

Derdeklasser TAVV en Quick Boys 2 trapten dinsdagavond in Ter Aar af voor de start van de Sportiff Company LAV Cup en trakteerden het publiek op een lekker potje voetbal. Na een doelpuntloze eerste helft was het Nick Straver die de thuisploeg op voorsprong zette, een goal die uiteindelijk voldoende bleek voor de Ter Aarse zege (1-0).

De thuisploeg kreeg na een kwartiertje spelen de eerste kans op de openingstreffer. Youri Looyestein  zette Yassin El Mariami vrij voor Quick Boys-keeper Joost Zuijderduijn, maar de vlugge vleugelspits geraakte niet langs de Katwijkse-goalie. Na opnieuw een goede pass van Looyestein kreeg ook Robin van Koert, overgekomen van NSV ’46, de kans op de 1-0, maar ook zijn poging trof geen doel. De bezoekers kwamen er regelmatig gevaarlijk uit, maar TAVV-doelman Thomas Piket, afkomstig van Woubrugge, wist de Katwijkers van scoren af te houden.

Na rust, met een steeds straffere wind over de lengte van het veld, was het TAVV dat op voorsprong kwam. Na een goede pass van Van Koert soleerde Straver dwars door de Quick Boys-defensie, waarna de middenvelder bekwaam afrondde (1-0). Stan Smoorenburg kreeg niet veel later een goede kans op de 2-0, maar zijn schot zeilde net naast het doel van Zuijderduijn. In het laatste kwartier gaf Quick Boys-trainer Raymon Kuipers zijn manschappen het sein om, met de wind nu stevig in de rug, wat opportunistischer op zoek te gaan naar de gelijkmaker en voor de lange bal te kiezen, maar Piket kwam niet meer in serieuze problemen en zo bleef het dus 1-0 voor TAVV. De winnaars van de poules, die allen uit drie clubs bestaan, plaatsen zich voor de volgende ronde van dit regionale voetbaltoernooi. De beste vier nummers twee komen daar nog bij.

Bij de thuisploeg was een opvallende rol voor Looyestein weggelegd. De middenvelder solliciteerde door zijn goede spel nadrukkelijk naar een basisplaats in de formatie van nieuwe trainer Dennis Tijssen. Na jarenlang blessureleed lijkt de behendige middenvelder eindelijk weer eens fit aan het seizoen te kunnen beginnen. ,,Het is fijn om weer zonder blessures te kunnen voetballen. Als je geblesseerd bent hang je er toch een beetje bij, dat is nu eenmaal zo. De trainer heeft dit seizoen veel keus, iedere positie is dubbel bezet en het wordt voor iedereen knokken voor een plekje in de basis. Daar ga ik natuurlijk ook voor, maar voor mij is het nu vooral van belang om fit te blijven en wedstrijdminuten te maken’’, aldus de Alphenaar.

TAVV – Quick Boys 2 1-0 (0-0). 61. 1-0 Straver. Scheidsrechter: Sinke.

Basisopstelling TAVV: Piket, Valentijn, Van Veen, Otto, Smoorenburg, Straver,Verwoerd,  Looijestein, Van Koert, De Bruijn, El Mariami.

Basisopstelling Quick Boys 2: Zuijderduijn, Van Duijn, Van de Plas, Wink, Van der Gugten, Van Duijvenbode, Duivenvoorde, Den Dulk,Oudshoorn, Rog, Wolthaus.