Ruim een jaar later waren de rollen omgedraaid. In de vorige editie van de Rabobank LAV Cup klopte SJC O23 Blauw Zwart nog vrij eenvoudig met 0-5. Nu stonden de ploegen weer tegenover elkaar en in Noordwijk greep nu de derdeklasser naar de macht (2-3). Door dit resultaat plaatste de ploeg van Jos van der Helm zich voor de kwartfinale waarin het nu stuit op Noordwijk 2.

Voor de zoveelste keer de laatste maanden was het bepaald niet windstil. Zacht was het wel, maar in de tweede helft bleef het ook niet droog. De buien deden haast feeëriek aan in het licht van de masten, maar de spelers trotseerden de omstandigheden dapper. Er was sowieso sprake van een leuke en sportieve pot waarin beide ploegen best gelijke tred hielden. De winst had ook net zo goed de andere kant op kunnen vallen, maar uiteindelijk stapten de blauw-zwarten dus winnend van het veld.

De nummer elf van de derde klasse A startte overtuigend. In de eerste tien minuten creëerde het al drie kansen. Eerst mikte Kom Theil in het zijnet en daarna stelde Dunke Lagerberg doelman Lex Hoogervorst op de proef. Bij de derde kans gelegenheid om te scoren, was het wel raak. Stuart Hooijmans vond de geheel vrijstaande Bram den Hollander, toch niet de grootste van het veld, en de aanvaller knikte binnen. Hoogervorst moest pal daarna nog eens aan de bak bij een inzet van Bart Smit.

Daarna richtte SJC zich op en kwam de wedstrijd meer in balans te liggen. Chris Hogervorst zette Landry Njoya aan het werk en de doelman moest daarna nog eens handelend optreden op een inzet van Len Oude Veldhuis. Daarna bleven kansen uit tot aan de rust, maar hadden de Noordwijkers wel een tijdje het betere van het spel gehad.

De tweede helft was koud begonnen of het was 1-1. Een aanval over links kwam uit bij Hogervorst en Sulaman Musa en beide claimden de treffer. Het deed er verder niet toe want vanaf dat moment wilde de ploeg van Tom van Rijn doordrukken en Blauw Zwart in grotere verlegenheid brengen. Sven Wisselink kwam dichtbij de 2-1, maar de Wassenaarse sluitpost hield zich staande.

Na ruim tien minuten trok Aaron Koeman er op uit en de aanvaller deed bijna alles goed. Zijn inzet verdween echter rakelings langs het doel van de formatie uit Wassenaar. Aan de overkant zocht Wilmar van de Ham vervolgens het doel te hoog en zo bleef het spannend en meer en meer op en neer golven.

Hooijmans vond net geen medespeler na een prima vooractie en Koeman miste een opgelegde kans na goed voorbereidend werk van Jelle Went. Calvin de Jong kreeg ook een kans, nu voor de gasten, maar ook Hoogervorst kon zijn doel nog schoon houden op dat moment. Ondertussen werd er aan beide kanten massaal gewisseld en het tempo bleef onophoudelijk vrij hoog.

Wesselink had in het slotkwartier pech met een inzet die maar net naast ging en zo leek het duel af te stevenen op een gelijkspel en dus strafschoppen. In de laatste twaalf minuten konden er echter alsnog drie treffers worden genoteerd. Theil bediende Smit voor de 1-2, terwijl Xander Vredenbregt van scoren werd afgehouden, maar De Jong kort daarop wel succesvol was. Daarmee was het pleit beslecht, hoewel Koeman het nog voor elkaar kreeg de 2-3 binnen te werken. In de extra tijd kwam er geen verandering meer in de score en zo moest SJC toezien dat een duel tegen Noordwijk 2 aan hun neus voorbij is gegaan. Nu is Blauw Zwart dus de gastheer van de reserves van de club van de Duinwetering  en mogen die ploegen gaan uitmaken wie zich naar de halve finale speelt.

Basisopstelling SJC: L.Hoogervorst, Van der Linde, Went, Mulder, Van Kester, El Tamimi, Hogervorst, Wisselink, Haasnoot, J.Hoogervorst, Oude Veldhuis

Basisopstelling Blauw Zwart: Njoya, Ruijgrok, De Jong, Laponder, Vosse, Lagerberg, Theil, Van de Ham, Den Hollander, Smit, Hooijmans.