HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup: FC Oegstgeest wint derby van ASC

Rabobank LAV Cup: FC Oegstgeest wint derby van ASC

-

De derde achtste finale voor de Rabobank LAV cup was een derby. Op een vooral voor de wedstrijd en tijdens de rust regenachtig Sportpark de Voscuyl ontving FC Oegstgeest buurman ASC. FC Oegstgeest bezet de laatste plaats in 3A op zaterdag, terwijl we ASC terugvinden in de middenmoot van 2C op zondag.

FC Oegstgeest miste door wat blessures enkele spelers maar ging fel van start en dicteerde vooral in het begin het spel. Na zeven minuten kon Joeri Kampijon na mistasten van de defensie van ASC over rechts doorzetten en zijn panklare voorzet kon simpel binnen getikt worden door Daniel van Vliet.

ASC had het moeilijk in de eerste helft. De spelers hadden moeite elkaar te vinden en veel passes waren onnauwkeurig wat resulteerde in wat gemopper op elkaar. Het enige wapenfeit van ASC was een kopbal net naast en Ahmed Ferhane claimde een strafschop maar scheidsrechter Van Polanen wilde hier terecht niets van weten.

Na fel doorzetten op het middenveld verloor ASC de bal en de alleen op de keeper afgaande Kampijon kon alleen maar door een overtreding gestuit worden. De hierna volgende strafschop was voor Melvin van Gent een koud kunstje. Op deze voorsprong viel op dat moment niets af te dingen.

Na rust waren de heren van de Ajax Sportman Combinatie wakker geworden en zetten meteen druk op FC Oegstgeest. De Voscuyl-bewoners kwamen er nog maar spaarzaam uit en het meeste balbezit was voor ASC. De nog voor rust ingevallen Ilker Kacar zorgde voor wat extra gif en Kacar was bij tijd en wijle een plaaggeest voor de Oegstgeester verdediging.

In de 58e minuut kon de terechte aansluitingstreffer door Tom Hoogervorst worden genoteerd. Hierna veranderde het spelbeeld niet en ASC ging op jacht naar de gelijkmaker. Jelle Schouten kreeg hier de uitgelezen mogelijkheid voor. Oog in oog met Gijs Jansen schoot Schouten via de voet van de doelman net naast. Een kwartier voor tijd was het dezelfde Schouten die na wat fraaie bewegingen in de zestien de bal net naast het doel krulde.

Zo tikte de tijd langzaam weg in het voordeel van FC Oegstgeest maar toch bleef het spannend. Vijf minuten voor tijd ontstond er een scrimmage voor het doel van FC Oegstgeest na een corner. Helaas voor alles en iedereen die ASC een warm hart toe draagt ging deze bal net naast.

In de slotminuut kon Harm-Jaap Boerma zijn ploeg definitief in veilige haven schieten maar keeper Vaggelis Vidiadakis redde bekwaam. De gemiste kans van Boerma had een dure kunnen zijn. Vlak daarna in blessuretijd teisterde Thomas Bakx het ‘houtwerk’ en voorkwam hiermee de terechte gelijkmaker en beslissende strafschoppen.

Uiteindelijk overleefde FC Oegstgeest de storm van ASC en kan zich opmaken voor de kwartfinale. Hier treffen zij de winnaar van Van Nispen (za) – Lugdunum.

FC Oegstgeest – ASC 2-1. Scheidsrechter: Van Polanen 7. Van Vliet 1-0, 28. Van Gent 2-0, 58. Hoogervorst 2-1.

Verslag: Wim Masmeijer