zaterdag, april 20, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup: Kagia na doelpuntenfestijn naar laatste acht

Rabobank LAV Cup: Kagia na doelpuntenfestijn naar laatste acht

-

In het kader van de achtste finales van de Rabobank LAV Cup troffen dinsdagavond op het Katwijkse sportpark De Kooltuin de teams van FC Rijnvogels 2 en Kagia elkaar. In dit spectaculaire treffen wisten de bezoekers een 4-2 achterstand om te buigen en trokken uiteindelijk met 5-6 aan het langste eind. Bij Kagia was Mark Zonneveld de gevierde man, hij wist maar liefst 4 keer het Katwijkse net te vinden.

De bezoekers kwamen na een kwartier spelen op voorsprong nadat Jesper Imanse een voorzet van Glenn Lobbezoo fraai binnen schoot (0-1), maar twee minuten later was het alweer gelijk. De vlugge vleugelspits Ben van den Haak haalde vanaf de rand zestien verwoestend uit en op diens schot had Kagia-keeper Sander Hogervorst geen verweer (1-1). Na ruim een half uur spelen kwam FC Rijnvogels aan de leiding (doelpunt Ouassim Bakiri, aan het begin van dit seizoen overgekomen van Warmunda), maar Mark Zonneveld zorgde, na een pass van Timo Sluijmer, voor een hersteld evenwicht (2-2). Arno Dijkstra zorgde voor de 3-2 en nog voor rust profiteerde Bakiri van een missertje in de Kagia-defensie (4-2).

Na rust werd Tijs van de Schinkel bij de oranjehemden ingebracht en diens aanwezigheid zorgde direct voor meer aanvallend gevaar aan de kant van de bezoekers. Rens Lamboo zorgde vlak na rust met een zeer fraai doelpunt (een afstandsschot van net over de middenlijn) voor de aansluitingstreffer (4-3) en daarna was het Mark Zonneveld wat de klok sloeg. De Kagia-spits zorgde met een loepzuivere hattrick voor de 4-6 en daarmee was het duel beslist. Timon van Duijn zorgde in de slotminuut voor de 5-6, maar de resterende tijd was voor de Katwijkers te kort om nog een strafschoppenserie af te dwingen.

Kagia plaatst zich door deze overwinning voor de kwartfinales van de Rabobank LAV Cup en treft daarin UVS, dat met 0-1 te sterk was voor DoCoS.

FC Rijnvogels 2 – Kagia 5-6. Scheidsrechter: Sinke 15. Imanse 0-1, 17. Van den Haak 1-1, 32. Bakiri 2-1, 36. Zonneveld 2-2, 39. Dijkstra 3-2, 42. Bakiri 4-2, 53. Lamboo 4-3, 73. Zonneveld 4-4, 75. Zonneveld 4-5, 80. Zonneveld 4-6, 89. Van Duijn 5-6.