HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 2Rabobank LAV Cup (poule B): Alphia wint Alphens onderonsje

Rabobank LAV Cup (poule B): Alphia wint Alphens onderonsje

-

Op een zeer winderig sportpark De Bijlen speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, Alphia en ARC O23 tegen elkaar. De oranjehemden wonnen, na een 0-1 ruststand, met 2-1 van hun jonge plaatsgenoten.

In de eerste helft bracht Jake van Heusden de rood-zwarten op voorsprong, maar na rust kwam de thuisploeg sterk terug. Bryan de Bruijn scoorde vanaf de penaltystip de gelijkmaker, waarna Kilian Bouwhuis, vorig jaar nog uitkomend voor ARC, de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Alphia-trainer Angelo Leverock na afloop: ,,We zijn pas maandagavond teruggekeerd van een 4- daags trainingskamp in Barcelona.  We speelden daar afgelopen  zaterdag een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Oostkapelle, die we met 2-1 wonnen. We hebben onder heerlijke weersomstandigheden kunnen werken en dan is het wel even wennen om een dag later met windkracht 7 te moeten voetballen. Voor de jongens is zo’n potje tegen ARC altijd leuk. Beide teams kennen elkaar goed en willen niet van elkaar verliezen. Mooi dat we de wedstrijd in de tweede helft toch nog naar ons toe hebben weten te trekken. Zaterdag spelen we nog een oefenwedstrijd bij Woubrugge en we hopen daarna klaar te zijn voor de tweede helft van de competitie’’, aldus de Alphenaar.

Door het resultaat van dinsdagavond  kwam overigens voor de beide teams een einde aan het Rabobank LAV-bekeravontuur van dit seizoen. De Alphense clubs eindigden in hun poule gebroederlijk op de derde plaats, een klassering die niet voldoende is voor het bereiken van de volgende ronde.

Alphia – ARC O23 2-1 (0-1). Van Heusden 0-1, De Bruijn 1-1, Bouwhuis 2-1.