Rabobank LAV Cup, poule E: Zwammerdam knikkert Meerburg uit toernooi

Rabobank LAV Cup, poule E- In Zwammerdam trad de reeds uitgeschakelde ploeg van Jack Harmsen aan tegen Meerburg. De mannen van trainer Huig Jan Heeringa overwinterden in zonnige oorden en bij winst was plaatsing voor de volgende ronde een feit. Bij een gelijkspel moesten de rekenmeesters er aan te pas komen. De Dammers deden echter hun sportieve plicht en wonnen in een leuk duel met 1-0, een stand die bij de rust al was bereikt.

Voor rust was de thuisploeg de bovenliggende partij en wist het slechts één van haar kansen te verzilveren, al had het daar wel de hulp van de Rijndijkers voor nodig. Een te korte terugspeelbal werd door Jordi de Groot op waarde geschat en hij bracht de 1-0 op de borden wat tevens de rust- en eindstand was. Meerburg speelde in de eerste helft onder haar kunnen en mocht de handen dichtknijpen dat het verschil bij rust minimaal was. Het spelbeeld veranderde na de pauze. Net als het weer want een enorme bui met zelfs hagel zorgde voor een drassige mat wat het spel niet ten goede kwam. Ondanks diverse kansen over en weer werd er niet meer gescoord in deze sportieve wedstrijd.

Heeringa was na afloop duidelijk in zijn commentaar. ,,Een slechte eerste helft van onze kant, waarbij wij zelf nog de assist geven op de tegengoal, werd gevolgd door een betere tweede helft alleen kwamen wij niet tot scoren. Een leuke pot tegen een prima tegenstander en ondanks of juiste misschien wel door het verlies toch een leerzame middag.”

De winnende coach vond dat zijn team uiteindelijk verdiend als winnaar van het veld stapte ,,Een prima eerste helft waarbij er van onze kant meer gescoord had moeten worden werd gevolgd door een mindere tweede helft van Zwammerdam. Dit kwam ook door het weer en de toestand van het veld waardoor het meer op een gevecht tegen de weerselementen leek dan op een voetbalwedstrijd. Beide teams hadden in de laatste 45 minuten genoeg kansen. Als ik naar onze ploeg kijk moet het scorend vermogen beter want dan sta je met de rust al op een veiligere marge en speel je een makkelijkere wedstrijd.”

Door dit resultaat is DoCoS groepswinnaar en gaat als enige ploeg uit deze poule door naar de volgende ronde.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters