Op Sportpark Nieuw-Zuid speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, Quick Boys O21 en Sporting Leiden (za) tegen elkaar. In een open en sportieve wedstrijd  waren de Leidenaren net iets te sterk voor de jonge Katwijkers (2-3).

De thuisploeg, ditmaal uitkomend met het JO 19-team, gaf in de eerste helft met fris spel goed partij aan de bezoekers en wist via een doelpunt van Alex van der Plas brutaal de leiding te nemen. Adil Harfaoui schoot de bezoekers vanaf de penaltystip op gelijke hoogte, waarna Yannick van der Meel nog voor rust de Leidenaren op voorsprong zette. Tien minuten voor tijd zorgde Erik Bakker voor de 1-3 , waarna Henrik Boer de eindstand op 2-3 bepaalde.

Quick Boys-trainer Arwin Guijt keek ondanks de nederlaag  met een goed gevoel terug op de prestatie van zijn jonge ploeg. Guijt:,, Voor deze jonge spelers is het spelen tegen zo’n volwassen ploeg even iets anders dan de tegenstanders die ze in de competitie tegenkomen. Sporting Leiden hield de ruimtes klein en daar hadden we, zeker in de eerste helft, moeite mee. In de tweede helft ging dat een stuk beter en werd het een hele leuke wedstrijd. Met name jongens als Alex van der Plas, Stan Schaap en Bart van Duijn hebben zich vanavond nadrukkelijk laten zien. Voor ons was dit in ieder geval een goede ervaring’’, aldus de Katwijker.

Ook trainer Cees van Tongeren was te spreken over de uitvoering van zijn manschappen: ,, We hebben als groep geen gemakkelijke weken achter de rug en dan is het fijn om weer op het veld te staan. Quick Boys speelde met een talentvolle ploeg en omdat ook wij komen om te voetballen, werd het een lekker potje. Daarnaast was het nuttig om ook conditioneel weer wat op niveau te komen, want zaterdag wacht ons met Aarlanderveen als tegenstander direct een pittige klus’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

Door dit resultaat is Sporting Leiden (za) winnaar geworden van poule G en is, samen met poulegenoot UVS, geplaatst voor de tweede ronde van de Rabobank LAV Cup.

Quick Boys O21 – UVS 2-3 (1-2). Van der Plas 1-0, Harfaoui 1-1, Van der Meel 1-2,  Bakker 1-3, Boer 2-3.