HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup: Van Nispen naar kwartfinale na winst op Lugdunum

Rabobank LAV Cup: Van Nispen naar kwartfinale na winst op Lugdunum

-

Rabobank LAV Cup- Van Nispen plaatste zich woensdagavond voor de 1/4 finale. In het doelpuntrijke duel waren de Zilkenaren te sterk voor de Leidenaren (4-3). Het werd de wedstrijd van de hattricks. Voor rust was het de uitblinker bij de thuisploeg, Jeffrey Koemans, die met zijn drie treffers voor een 3-0 ruststand zorgde en aan Leidse kant was Koos de Haas, na rust ingevallen, met drie treffers de grote man.

Ondanks dat beide ploegen niet in hun sterkste formatie acteerden door blessures was zeker in de tweede helft sprake van een echte wedstrijd. Voor rust leek de groen-witte Kikkerpolderploeg een kansloze wedstrijd te spelen. De zaterdag tweedeklasser stopte veel meer energie in de wedstrijd en leek op een makkelijke zege af te stevenen. De 1-0 van Koemans was fraai, zijn lob, na slordig balverlies aan Leidse zijde, was voor doelman Jeffrey Loozen te machtig.

Lugdunum, dat bij vlagen er voetballend goed uitkwam, zocht het vooral in wat afstandsschoten, die echter geen doel troffen. Alleen Soufiane Boukhidous was dicht bij een treffer. De gastheren waren inmiddels op een 2-0 voorsprong gekomen. Doelpuntenmaker Koemans mocht vrijwel ongehinderd vanaf eigen helft oversteken om Loozen met een streep in de kruising te kloppen. Het was aan de doelman te danken dat de score nog beperkt bleef.

Kort voor rust mocht de uitblinker van de thuisploeg voor de tweede maal het halve veld oversteken om de Leidse sluitpost voor de derde maal te passeren. Door gebrek aan gedrevenheid in de eerste vijfenveertig minuten van de bezoekers leek de wedstrijd al beslist.

De Haas dacht daar na rust anders over. Met zijn twee treffers binnen tien minuten schoot hij zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. Vooral de aansluitingstreffer was een juweel. Het na rust veel beter spelende Lugdunum ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg het moeilijk en alweer De Haas was dichtbij zijn derde goal. De beurt om te scoren was echter weer aan de plaaggeest van de groenwitten. Koemans schoot een strakke voorzet, ingeleid door een prima uitgevoerde counter, simpel achter de vervanger van Loozen. Het was zijn vierde van de avond en zo werd de marge weer naar twee goals getild. De Leidse doelpuntenmaker nam daar geen genoegen mee en bracht met zijn derde treffer het verschil weer terug naar een treffer. Op zoek naar de gelijkmaker kregen de gastheren nog volop kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar faalden daarin opzichtig.

Lugdunum is daarmee in deze editie niet verder gekomen dan de knock-out fase, terwijl Van Nispen, voor het eerst deelnemer, zich heeft geschaard bij de laatste acht. In de volgende ronde wacht nu een uitwedstrijd bij FC Oegstgeest voor de mannen van Stephan Spruijt.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, De Jong, N.Atif, A. Atif, EL Baroudi, Aalders, Blazques, Mouchih, Van Leeuwen, Karasahin, Boukhidous.

Basisopstelling Van Nispen: Van Hensbergen, Viergever, De Ridder, Annegarm, Van der Vlugt, Hinnen, Koning, Sukurica, De Kok, Koemans, Manuputty.