In de eerste wedstrijd in poule C was FC Oegstgeest met 3-1 te sterk voor LSVV’70. Een op papier vrij logische eindstand gezien het gegeven dat het ging om een tweestrijd tussen een derde-en vierdeklasser. De gastheer was in de eerste rondgang de bovenliggende partij, maar de Leidse studenten kwamen terug en loerden zelfs op de gelijkmaker na de pauze.

Bij FC Oegstgeest zaten Jelle Korbee en Jack Honsbeek op de bank. Laatstgenoemde zat een aantal weken op de bank als tijdelijk vervanger van Nico van der Salm. Honsbeek keert binnenkort echter weer terug naar China om daar zijn voetbalvisie te delen. Korbee nam de honneurs waar en wellicht wordt hij nu even de tijdelijke oefenmeester, maar daarover was gisteravond nog geen zekerheid. Het tweetal zag de FC scherp starten en dat leverde binnen vijf minuten de 1-0 op van Bob den Hollander, waarbij de vlagger van LSVV’70 zich eerlijk toonde omdat hij meende dat de bal over de doellijn was geweest. Een vlammend schot van Den Hollander had de 2-0 mogen opleveren, maar de paal stond zijn tweede succes in de weg.

De genoemde nummer tien onderscheidde zich sowieso in het eerste deel. Zo zette hij Daniël van Vliet vrij voor het doel, maar Thomas Waasdorp redde. Ook even daarna op weer een doelpoging van de vormgever van de thuisploeg. Wouter de Bruyn testte de Leidse goalie nog eens, maar de 2-0 kwam pas op het scorebord toen Van Vliet een tweede kans kreeg.

LSVV’70 voetbalde wel degelijk mee, maar kon enige tijd nauwelijks gevaar stichten. Dat veranderde met een verraderlijk schot van Jochem van der Graaf. Zijn inzet ging rakelings voorbij het doel van Rick van der Kaay. Toch werd de marge vlak voor rust verkleind. Jos van Beuningen kwam plotseling vrij voor Van der Kaay en besloot de doelman te poorten.

Na de pauze was er veelal evenwicht en werden de kansen schaarser. LSVV’70 rook mogelijkheden om de derdeklasser pijn te doen en ging voor een verrassing. De FC en voorheen VV doet het doorgaans goed in dit toernooi, maar wankelde wel. Zeker toen Van Beuningen de 2-2 kon maken. De ingevallen Gijs Jansen voorkwam de vierde treffer van de avond.

In het slotkwartier kon LSVV’70 geen vuist meer maken en dat had vooral te maken met de uitsluiting van Van Beuningen die zijn tweede gele kaart incasseerde. Een zware straf zeker gezien de aard van het duel en jammer voor een leuk slotstuk. Uiteindelijk maakte Van Vliet een einde aan de onzekerheid door zijn tweede doelpunt aan te laten tekenen. Al met al een terechte overwinning voor FC Oegstgeest, waarbij de complimenten echter ook dienen uit te gaan naar het dapper en sportief strijdende LSVV’70.

FC Oegstgeest is dus hard op weg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Beide ploegen komen nog uit tegen MMO. De nummers 1 gaan door, alsmede ook de vier beste nummers twee.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Van der Kaay, T. Lichtenbeld, Boerma, Apcar, Dijkstra, Van der Spek, Morin, Den Hollander, Gottenbos, De Bruyn, Van Vliet.

Basisopstelling LSVV’70: T. Waasdorp, Engwegen, Leugering, Filippo, Casteel, Wijnakker, Bouwman, Kamp, Van der Graaf, Van Beuningen, Loos.