woensdag, mei 1, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Sportiff Company LAV Cup: Roodenburg wint vermakelijk duel van V'97 (zo)

Sportiff Company LAV Cup: Roodenburg wint vermakelijk duel van V’97 (zo)

-

Poule G: In Leiden-Noord stond gisteravond de eerste wedstrijd uit deze poule op het programma. Het Leidse Roodenburg ontving de zondagtak van Voorschoten’97. De thuisploeg verloor afgelopen zaterdag verdienstelijk van SJC, de bezoekers legden het op individuele klasse af tegen SVH. Voor de rust een sterker Roodenburg maar gescoord werd er niet. Na rust kwamen de groen-gelen sterker uit de kleedkamer maar stond het wel binnen een paar minuten 1-0. Dit was tevens de eindstand, een verdiende overwinning derhalve voor de ploeg van trainers Wim Filippo en Peter Huigsloot.

Na een paar minuten spelen riep Filippo tegen zijn mannen: ,,Zij spelen 4-4-2”, met andere woorden het heeft geen zin om hier vier verdedigers tegenover te zetten. Van een volwassen ploeg mag je verwachten dat die dit zelf in het veld omzetten, een ploeg in opbouw heeft wel eens een steuntje in de rug nodig en daar zijn natuurlijk ook trainers voor. De thuisploeg was voor de rust de betere ploeg, technisch vaardig, een aantal behendige spelers en bij vlagen een uitstekend positiespel. Echter het benutten van kansen is ook een wezenlijk onderdeel van het ons aller geliefde spelletje en daar valt nog wel wat winst te behalen, wat efficiënter met de kansen en mogelijkheden omgaan.

En de Voorschotenaren? Zij oogden soms wat onwennig. Het ging allemaal wat moeizamer dan bij de tegenstander en de uitploeg kwam pas na een half uur spelen met het eerste schot richting doel. Desondanks werd de rust met een gelijke stand bereikt. In de eerste minuten na rust kwam de equipe van trainer Denis Luhulima sterk uit de startblokken, maar keek het ineens wel tegen een achterstand aan. Een fantastisch doelpunt van Abdenour Zouali middels een ‘krul’ van een meter of twintig. Roodenburg bleef de betere ploeg, de jonkies van Adegeest sputterden af en toe nog wel wat tegen maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

,,Een verdiende overwinning die wat mij betreft wel wat hoger had mogen uitvallen, maar we zijn op de goede weg en dat is prachtig om te zien. Er heeft de afgelopen jaren altijd wel voetbal in de ploeg gezeten maar op mentaal vlak liet men het nog wel eens afweten en gingen de koppies hangen. Daar waken we nu voor en daar zitten we ook kort op, daarnaast is de ploeg versterkt en dat gaat zeker zijn vruchten afwerpen”, aldus de fanatiek meelevende en druk coachende Filippo.

Roodenburg – Voorschoten’97 zondag 1-0 (0-0) 48. 1-0 A. Zouali.

Selectie Roodenburg : Makkor, Bardaa, Bouhchlaf, Oulmouden, A. Zouali, Errabt Jr, Belkhir, Kouskous, S. Zouali, Bouchnafa, Corte Real, El Baroudi, Errabt, Serrai, Mkadmi, Irdi.

Selectie Voorschoten’97: Vlak, Van der Born, Hoogewoning, Mulder, Adriaanse, Van der Wijngaard, Vijlbrief, Witsmeer, Aschman, Elligens, Van der Heuvel, Broughton, Beelen, De Boer, Kirkici, Van der Mijn.