Sportiff LAV Cup- Gisteravond is voorlopig de laatste wedstrijd gespeeld om de Sportiff Company LAV Cup, per heden genaamd Sportiff LAV Cup. Op de Roodemolen won Teylingen met 2-1 van Kagia. Dit in poule I waarin ook de reserves van Noordwijk uitkomen.

De zondagtweedeklasser was al snel bij de les. Reeds in de eerste minuut was de doelman van de Lisserbroekers geklopt bij een inzet van Mike van der Zon. Kagia, ook tweedeklasser maar dan op de eerste dag van het weekend, had de slaap nog niet uit de ogen gewreven of het stond al 2-0. Nu was het Pascal de Ridder die de felicitaties mocht ontvangen. Het duel kwam daarna meer in evenwicht en het bleef bij de twee doelpunten voor de pauze. In het eerste kwartier na de onderbreking, zo meende Martijn Lagendijk (trainer van de Sassenheimers), had de thuisploeg nog kans om de marge te vergroten maar dat lukte niet.

Kagia kwam terug tot 2-1 bij een doelpunt waar Rens Lamboo en Jesper Imanse bij betrokken waren en waar Tijs van der Schinkel het laatste zetje gaf. Daarna werd het rommeliger vanwege het door wisselen en kwam Glenn Lobbezoo nog in de buurt van de 2-2. De winst voor Teylingen kon echter genoteerd worden en daarmee werd er enige revanche gehaald op de oranjehemden waartegen eerder al tweemaal werd gespeeld.

,,In de districtsbeker hebben we al tegen ze gespeeld en ook al een keer geoefend in Lisserbroek. Nu eindigen we dus weer met een duel tegen Kagia, dat is wel frappant ja. We konden nu beter omgaan met het systeem dat zijn hanteerden. Afgelopen zondag werd onze wedstrijd al uitgesteld tegen DOSR en we zijn blij dat we konden schakelen met Kagia om de later geplande pot toch nog te spelen voor de periode van weer niet spelen. We gaan ons de komende dagen bezinnen over hoe nu verder. Trainen we door, geven we ze even rust en meer van dat soort vragen. Als er getraind wordt, zal dat weer aangepast moeten. De regels zijn wel bekend bij een ieder. Het kan niet zo zijn dat we straks ongetraind weer wedstrijden gaan spelen natuurlijk dus we zullen slim om moeten gaan met de komende weken. De maatregelen zijn zonder meer te begrijpen. De gezondheid gaat altijd voor. Wel moet ik zeggen dat ik weinig snap van het wisselbeleid van de KNVB. Bij de amateurs mag het drie keer, bij de profs 5 keer. Andersom zou toch logischer zijn? Maar goed dat is mijn mening en dat mag. Verder schikken we ons uiteraard.”

Lagendijk vervolgt: ,,De club heeft zich in elk geval aan de regels gehouden de voorbije weken. Reservespelers zaten op de tribune, we hielden afstand en spelers werden verdeeld over de kleedkamers. Ik heb dat ook anders meegemaakt. Ik hoop dat iedereen nu het besef heeft dat het menens is. We willen immers graag weer de velden op en hoe langer het gaat duren hoe onplezieriger dat is.”