De KNVB heeft deze week via videocalls gesproken met vertegenwoordigers van de clubs over het vervolg van de competities in de Tweede en Derde Divisies en Hoofdklassen. De KNVB heeft alle clubs nu voorzien van een presentatie met hierin opgenomen de scenario’s voor wat betreft de herstart in januari 2021:

  • Uitspelen reguliere competitie
  • Spelen van een halve competitie (2e seizoenshelft)
  • Spelen in halve poules, hele competitie

De KNVB heeft de clubs nu verzocht voor komende woensdag 25 november (uiterlijk 12.00 uur) hun voorkeur per mail terug te sturen. Gevraagd wordt aan welk scenario de club eerste voorkeur geeft (met beknopte argumentatie) en welk scenario op de tweede plaats komt. Kort na woensdag vindt overleg plaats met het bestuur van de CVTD en COH inzake de uitgesproken voorkeuren, waarna uiterlijk begin december het bestuur Amateur Voetbal een besluit hierover zal nemen.

Voor uitgebreide informatie over de opties, zie: https://haaglandenvoetbal.nl/wp-content/uploads/2020/11/PPT-vervolg-2e-3e-divisie-en-hoofdklasse-3.pdf

De kans is groot dat wanneer er een beslissing valt dat deze ook op gaat voor de lagere klassen. Uiteraard zal onze redactie een en ander nauwgezet blijven volgen.

Bron: KNVB